Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !

Gdzie GAZ dobrze montują?

Shark 777

Gdzie GAZ dobrze montują?

Post autor: Shark 777 »

Czesc. :) Dzisiaj przywiozłem z niemiec Probe z 95 roku, niebieski z silnikiem 2.5 Dużo czytałem z waszych opinii o zamontowaniu instalacji gazowej w tym silniku i piszecie że nie każdy potrafi zamontować tak jak należy ją. Więc moje pytanie jest następujące. Gdzie mogę udać się żeby mi zamontowano Gaz w moim probe oczywiście w rozsądnej kasie. Słyszałem że w Częstochowie jest jakiś magik który super to potrafi. Czy jest to prawda? Dodam że mieszkam na śląsku w Tarnowskich Górach (też np Inowrocław czy Warszawa odpada :lol: )
Gość

Post autor: Gość »

Ja proponuje spytac sie Konrada. Z tego co czytam i co mi wiadomo, ma najlepiej zgrana normalna instalacje LPG w Probe 2.5 Sa jeszcze osoby, ktore maja "wtrysk", ale brak ciut dokladnych informacji od tych osob.
Awatar użytkownika
Jerry
Samochód: brak

Post autor: Jerry »

Witaj Shark 777,
pochwal się co i za ile z twoim 95r 2,5. Lada moment chcę coś kupić od rocznika 94 2,5 v6. Nie mam czasu na wyjazd chociaż śledzę internet i ceny.Daj cynk ile trzeba mieć przygotowane za taki rocznik, oczywiście bez pośredników, sam chciałbym zapłacić akcyzę, rachunek na siebie od helmuta itd. Jeżeli to nie jest tajemnica zdradź koszty.
Z gazownią nie pomogę tobie w tej chwili, czekam na posty z Bydgoszczy, chociaż wstępne rozeznanie zrobiłem u siebie, w Inowrocławiu. Zwykła to normalnie ~`1800, sekwencja ~`4500-6000. Niestety nie mam zdania co do jakości, takich samochodów w Inie nie widziałem jeszcze. Zresztą z Tarnowskich do Ina na benzynie to połowa instalacji :wink:
Jeżeli funkcjonuje u ciebie coś takiego jak stacje obsługi BUDREX, to popytaj u nich, u mnie podobno mają trochę doświadczenia w instalkach, poza tym porządne stacje(bez autoreklamy).
Gość

Jerry,

Sprawa kosztow zwiazanych z kupnem samochodu w niemczech wyglada tak:

- transport na lawecie okolo 1500 PLN
- akcyza 65% od wartosci na rachunku - platna w UC
- znaczki skarbowe 11 PLN
- 40 PLN agencja celna (przygotuja ci wszystkie papiery)
- 100 PLN przeglad
- 200 PLN tlumaczenia papierow (tlumacz przysiegly)
- 150 PLN Urzad Skarbowy - wydanie zaswiadczenia VAT-24
- 10 PLN znaczki skarbowe
- Urzad komunikacji 680 PLN + 5 PLN znaczki skarbowe

Cos jeszcze chcesz wiedziec?

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry »

Witaj Cooly,

dzięki za info, masz może jakieś namiary na probaska z "helmutowa" najlepiej 94 II generacja, 2,5lV6, w rozsądnych pieniądzach tzn. .żeby się zmieścić w tym co mam odłożone?
Może masz kumpli, którzy są często u naszych kolegów za Odrą?
Daj cynk, gdyby coś ciekawego było.
Gość

no u mnie jest ok - ale facet co montuje jest z izbicy kuj k. włocławka
Gość

Witaj Jerry,

W tej chwili co widze, to tylko 2 probaski sa ciekawe.. II gen
95 rok i 96 rok, ale oba sa 2.0 16V,

1 jest za 2500 EUR - przebieg 135tys...
2 jest za 2700 EUR - przebieg 167 tys...

Ale jak na moj gust to duzo chca za nie.
Bardziej szukalbym uszkodzonego, obtarty, itd...

Wczoraj poszedl probek 2.0 16V , 95 rok, za 1700 EUR, z przerysowanym prawym bokiem. Ale kij wie ile przebiegu mial... Juz sprzedany ;)

Proponuje www.mobile.de ... kopalnia aut ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wojtecki
Kontakt:

Post autor: Wojtecki »

Jerry i Cooly, piep... off topic a to nie ladnie. Panowie wynocha z tym tematem do innego watku !!! Szczegolnie, ze informacje Coolego moga okazac sie przydatne jeszcze komus a w temacie o gazie nie bedzie ich szukal...
byl czarny 2,2 GT i... ktos go powyginal :-)
jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie :-)
w powijakach T/A 5,7V8 ;-)
www.non-stop.waw.pl
Awatar użytkownika
Easy Rider

Post autor: Easy Rider »

Do Sharka---w Chorzowie jest zakład gdzie montują gaz -- z tego co wiem ludzie zakład ten chwalą. pracuje tam mój dobry kumpel, gośc jest rzetelny i wiem, że się na gazie zna. ceny przystępne, równiez raty, sam ostatnio zastanawiam się nad inst. gazową, chociaż wiem , że to profanacja . Pozdr. ER
Easy Rider GG 4443928

pjlkwk@onet.eu 2,5 '93
Shark777

Post autor: Shark777 »

Hej. Dzieki Ease jak byś był tak miły i podał mi jeszcze numer tel albo adres byłbym wdzieczny. Co do cen probaków to można pooglądać na www.mobile.de ale wychodzi to tak za wersje 2.5 ok 2500E do jakiś drobnyk poprawek (ale z dobrym silnikiem bo mozna i za 1500E z silnikikem do wymiany z 93 roku dostać) do ok 5000E za 96 rok. Ja mój egemparz wyszukałm w necie. NIe polecam jechać na ślepo bo wszystko już jest tak wyszukane ze hej... Do tego w takim normalnym komise to ceyny samochodw są drosze jak w Polsce co mnie strasznie zaskoczyło. Był np Probe 97 za 6500E ? Bardzo dużo. Dodam jeszcze ze widać było ze samochodzik był malowany itd.
A więc z Jerry. Jak już znajdziesz dlasiebie brykę i pojedziesz tam to czeka cię jescze tak jak pisał mniej więcej Cooly.

- transport na lawecie wyszedł mnie 800zł łącznei z jedzeniem i oddaniem sdamochodu z pełnym bakiem dodam że jechałem na sam środek niemiec

- akcyza 65% ja mam napisane np na 500E i oczywiście nie można napisać w umowie że jest uszkodzony bo są potem w urzędzie celnym dodatkowe problemy

- co do przeglau. To najpierw trzeba nadać numery 50zł. Tzn bo w brifie nie ma napsianych a muszą być do wiadomości dla naszyszch urzędników ap otem normany przegląd tech

- tłumaczenei papierów x2 po 35 zł czyli 70zł

- urzad komunikacji 700zł ksiazeczka + rej i inne pierdoły = rej 1000zł

- no i oczywiście łapuweczki żeby wszystko gładko szło tzn dzisaj się zabrałem za to i w poniedziałek juz bede miał rej. A pameitajmy ze jest weekend. Normanie wszystko trwa ok 1.5 - 2 tyg.

Jezeli są jakieś błędy ortograficzne czy coś to przepraszam ale pisze tą wiadomość na szybko
Shark777

Post autor: Shark777 »

acha dodam że tylko sie opłaca przywieść na lawecie, gdyż tankujesz diselka (w moim przypadku od kolegi Ford Scorpio) i to tyle. A jak pojedziesz samochodem to pamietaj ze musiasz kupić am rej czerwone za 150E czyli prawie 700zł często nie ma waznego Tifu więc przeglad musisz zrobić i potem spowrotem zatankować dwa samochody zeby dojechać do Polski. Przelicząłem to i wchodzi ok 1800zł taka impreza. WIec.... :idea:
Awatar użytkownika
Wojtecki
Kontakt:

Post autor: Wojtecki »

KURDE MODERATOR - DO BOJU !!! :D W morde... pol watku nie na temat... bałagan jak sto diablow sie robi :evil: :twisted: :!: LUDZIE: CZYTAC NIE POTRAFICIE CZY JAK ???????? PIER... NIE NA TEMAT !!!! CO TO JEST SPOTKANIE U BABUNI PRZY KAWUSI ????!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 2004-06-25 00:48 przez Wojtecki, łącznie zmieniany 1 raz.
byl czarny 2,2 GT i... ktos go powyginal :-)
jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie :-)
w powijakach T/A 5,7V8 ;-)
www.non-stop.waw.pl
Awatar użytkownika
Easy Rider

Post autor: Easy Rider »

Shark--Chorzów ul. 3. Maja 38 tel. 2499496 - poproś Adama, powiedz, że chodzi o Probe i powołaj sie na Piotrka (Easy ridera), albo jak chcesz to możemy tam skoczyć razem--przy okazji - planujemy małe spotkanko w Chorzowie, albo u Adikosa, zerknij do działu Randevous. z tego co się dowiedziałem, cena 2200 lub sekwencja za 4.600 Pozdr. ER. zarejestruj sie to dam Ci mój numer telefonu na priva.
Easy Rider GG 4443928

pjlkwk@onet.eu 2,5 '93
zbyniu

Post autor: zbyniu »

cześć

jeżeli jeszcze nie zamontowałeś to mogę ci jutro podać adres do gościa do częsochowy,ja montowałem do swojej 626 2.5 w 99 roku i jak narazie jest ok

pozdrawiam ZBYSZEK
ODPOWIEDZ

Wróć do „LPG”