-- oryginalny post 2013-03-23 17:28 --
kicker pisze:nie zamieściłeś czasem video na youtube?
jeśli tak, to Twoja turbinka ewidentnie wymaga reanimacji, tzn. po dźwięku domniemam, że któryś wirnik masz uszkodzony.
oleju czasem nie ładuje do dolotu?
pozdro!
Czesc
tak to moje video
http://www.youtube.com/watch?v=4RV4ObzGmuE
Przede wszystkim wybaczcie nie jestem jeszcze specem w tej dziedzinie i nawet nie widziałam ze mam turbo do regeneracji / wymiany.
Turbina pompuje tak mi sie wydaje dobrze zawsze do 6-7psi tak jak to fabryka dała i tak jest. Własnie ten głos turbo jest większy na prawdę słychać to dobrze w całej kabinie ale dopiero jak turbina zacznie pompować.
Co do oleju widziałem go ale w tedy myślałem ze to od odmy sie tak dzieje wiec olałem sprawę.
Zamierzałem regenerować turbo oraz zrobić większy kolektor wydechowy i wstawić tam turbo.
i potem powoli dawać większy intercooler -blow off =mbc nastawić na 10-12psi.
Jak na razie mam takie plany co do probe.
Maxxum pisze:steam pisze:-- oryginalny post 2013-02-15 07:40 --
2. Następna rzecz to bardzo kruche ogrzewanie jestem bezradny jak to naprawić.
Poszukaj w tematach o płukaniu układu chłodzącego - z czasem odkłada się kamień np. w nagrzewnicy i to może być przyczyną.
Poczytaj też o sterowaniu "klapkami" od nawiewów - być może masz zerwane, lub spadnięte linki do zmiany ich położenia.
Radzę też sprawdzić informacje o zapowietrzonym układzie chłodzenia/grzania - to może być kolejny trop.
Co do ogrzewania sprawdzałem ostatnio czy układ jest zapowietrzony wiem jak prawidłowo odpowietrzyć układ w porbe
robiłem ta operacje bo teraz jeżdżę bez termostatu bo on mi nawalił jakoś nie wiem kiedy, dotarłem do tego gdy silnik był przeciążany woda zaczynała sie gotować wiec wyciągłem termostat był w pozycji zamkniętej sprawdziłem go i sie nie otwiera jeżdżę teraz bez termostatu czekam aż mi paczka z nowym przyjdzie mianowicie jak jechałem do Katowic autko sie troszkę nagrzało było minimalne ogrzewanie.
Może ze silnik nie miał obiegu i dla tego wcześniej nie miałem ogrzewania zobaczę i opisze to jak bd miał termostat w aucie.
Pozdrawiam
Rafał
-- dodano 2013-04-21 18:08 --
Oto ja
W Maju bd robił
progi oraz całe podwozie zabiteksuje
mam 3 drobne odpryski od lakieru trzeba to jak najszybciej usunąć
intercooler
jak starczy kasy to dam turbo do regeneracji .
Zrobiłem:
Pospawałem kielichy +bitex jeszcze od strony silnika dałem trochę pianki.
Blov Off HKS Super Sqv
Termostat
Pozdrawiam Ciepło
Rafał
-- dodano 2013-04-25 20:33 --
Wymieniłem stary stożek na o to taki:
-- dodano 2013-05-17 23:04 --

Dodałem taką "strumienice" wykonaną u mnie na maszynie
Pozdrawiam
-- dodano 2013-07-28 16:20 --
Mała aktywacja mojego probe 2.2
Padła mi skrzynia i miałem różne myśli.. ale panowie jednak zrobiłem skrzynie wydech 2.5 oraz podłogę poszła tez rurka od doładowania zastąpiłem ją prostą rurką z nierdzewki.
Kilka fotek z remontu:

na końcu gdzie się progi kończą miałem 2 dziury po każdym z progów nabiłem do nich pianki myślę że coś to da

w poprzedną zime miałem bardzo bardzo dużo wilgoci w samochodzie okazało sie że mam dziurę na tyle koło zbiornika cieczy czyszczącej tylną szybę, jakiś inteligent nalał pewnie do zbiorniczka wodę w jakąś zime zbiorniczek rozsadziło a w wiosnę woda wylała powodując korozje a co za tym idzie dziurę. Tak że pamiętajcie nie lejcie wody do zbiorniczka na jesień.
O to mój stary wydech który robił ktoś nie kompetentny po pierwsze średnica była 1.5 cala po drugie był wykonany w całości jak miałem dziurę w wydechu musiałem spawać pod samochodem a i tak nie pospawałem a zastąpiłem to pasta do wydechów ale wiadomo co taka pasta może - bo akurat była nad podłogą a wydechem szkoda tylko mojej spalonej twarzy i nerwów co z nim przeżyłem.
To mój nowy wydech wykonałem go z nierdzewki i pospawany nierdzewką. Przerobiłem trochę flansze na downpipe jak widać wykonana na 4 śruby a nie na 3 wszystko pasuje i da sie wszystko przykręcić i dodałem flansze tak aby wydech dało sie wyjąć. Nic trudnego 1 dzień pracy i wydech jest na 101 lub więcej lat