Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Mam problem z turbem!!!
Mam problem z turbem!!!
Witam mam problem z turbem, wogole jej nieslychac i samochod zadymi na niebiesko zaraz po zapaleniu. Poszukuje jakis informacji co do typu lub nazwy tej sprezarki w celu kupna uzywanej. Bede wdzieczny za doradzenie co robic w tej sprawie?? Probaska mam miesac i dopiero go poznaje
Probasek 2.2T 89"
nie bierz uzywanej... najlepiej zregenerowac stara... a wlacza sie ona wogole... daje jakies doladowanie ??? Namiar na firmy regenrujace masz na forum, (w FAQ konkretnie)...
byl czarny 2,2 GT i... ktos go powyginal 
jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie
w powijakach T/A 5,7V8
www.non-stop.waw.pl

jest Jeep XJ 96', MT/R 31", snorkel, lift 3'i ciagle rosnie

w powijakach T/A 5,7V8

www.non-stop.waw.pl
to nie sa bro hamulce, ktore da sie samemu zregenerowac... to cus kreci sie znacznie szybciej niz twoja pralka i niemierzalne w garazu odchylenie spowoduje wielkie nie halo pod maska heh... a jesli masz na wierzchu to zrob juz pozadnie a nie za miesiac znowu rozkrecac i wtedy modlic sie zeby padlo jak najmniej - w poscie phillipe podalem adres do firmy ktora to robi za naprawde psie pieniadze.. a koszt przesylki nie jest znowu az tak znaczny... to wlasnie jedna z tych niewielu rzeczy w aucie, ktorych lepiej samemu nie naprawiac hyh
PROBE 2,2 GT '91 /lekko dlubniety/
Zmartwie Cię jeszcze bardziej - sama metalowa turbinka która jest przy wydechu kosztuje nowa 700 zł a nie bardzo da się podpasować od innejTomi pisze:tos teraz mnie zmartwil cholerniea mialo byc tak pieknie... ciekawe tylko czy jakbys powiedzial ze to od starego busika mitsu - czy cena bylaby ta sama co do probe hehehe

A przy okazji może mi ktoś opisać jak odłączyć turbinę żeby wszystko dobrze działało? Czy wystarczy tylko pozaślepiać wszystkie rurki, bo co niektórzy pisali że mają odłączone i jest OK?

89r. 2.2 GT (I) USA