Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Obroty silnika podczas jazdy automatem
- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
Obroty silnika podczas jazdy automatem
Chodzi mi głównie o to czy skrzynka załącza mi ostatni bieg. Jakie macie obroty przy powiedzmy 100km/h?
- spown
- Galeria: viewtopic.php?t=5507
- Kontakt:
To zależy czy jadę na Drive czy OverDrive... Bo są zdecydowanie inne (na OD nie włącza się 4).
A jak już jesteśmy przy tym temacie, to przy zimnym silniku jak odpalę i mam na P, to obroty są około 1500, a jak włączam biego do jazdy spadają do tysiąca i tak zostają przy wciśniętym hamulcu. Czy to normlane?
A jak już jesteśmy przy tym temacie, to przy zimnym silniku jak odpalę i mam na P, to obroty są około 1500, a jak włączam biego do jazdy spadają do tysiąca i tak zostają przy wciśniętym hamulcu. Czy to normlane?
Mówią źle, mówią zły, mówią wariat...
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot
Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Był: Ford Probe 2.2 GL ganz rot

Jest: Mitsubishi Galant 2.5 V6
- Maciucha
- Kontakt:
- spown
- Kontakt:
- spown
- Kontakt:
- Maciucha
- Kontakt:
Powinienes bez wiekszego problemu wyczuc poszczegolne zmiany biegow ale jesli czwary bieg wlancza sie zbyt pozno( przy delikatnym przycisnieciu gazu zchodzi na bieg trzeci , albo przyslowiowo nie ciagnie na biegu czwartym) to nie jezdzij autkiem z tymi objawami bo zniszczysz skrzynie , prawdopodobnie masz starte okladziny tarczek sprzeglowych w koszu czwartego biegu wsterowaniu tej skrzyni zawory sa otwierane elektrycznie wiec segment czwatego biegu nadal bedzie pracowal co spowoduje jego spalenie , mozesz miec też uszkodzone sterowanie (zacinaja sie zawory ) najlepiej niech sprawdzi to tobie ktos kto na tym sie zna bo pozniej moze cie to troszke kosztowac
Pozdrawiam
[/img]

Pozdrawiam
[/img]
audi a8 4.2 quattro