Dziwne zjawisko związane z kontrolką świateł długich

Awatar użytkownika
Yaneeck
Samochód: brak

Dziwne zjawisko związane z kontrolką świateł długich

Post autor: Yaneeck »

witam...

Może to dla was będzie oczywiste ale ja zauważyłem to pierwszy raz...

Otóż mam wersje EURO - z halogenami w zderzaku pełniącymi rolę świateł długich - drogowych.

I teraz o co chodzi - po zapaleniu świateł pozycyjnych (palą się te obok migaczy) wsio jest okiej, potem kolejne przekręcenie i otwierają się światła mijania i tu jest jajo - BO W TYM SAMYM MOMENCIE ZAPALA SIĘ KONTROLKA ŚWIATEŁ DŁUGICH (halegenów) i świeci się ale bardzo BLADO . Po włączeniu długich - zapala się normalnie (na niebiesko)

O czym może świadczyć blado-szary kolor kontrolki "długich" po zapaleniu świateł mijania ??????
<(k)night rider>

miałem probe :)
Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher »

i jak zrzucisz z powrotem na krótkie to te w zdarzakach nadal świecą a wyłączą sie po przełaczeniu na pozycyjne?
sprawdź czystość kostek podłączenia żarówek zdaje się ze jak prawa ma nie pewny styk to taki jest efekt.
zdaje się ze z prawego reflektora sterowany jest przekaźnik do tych dolnych i to sie tak kiełbasi przy niepewnym styku kostki z żarówką
kiedys mój elektryk tez nad tym dumał i wydumał
majcher
jest - Mitsubishi Pajero 2.5TD
było - 2.0 SE 1996
Awatar użytkownika
MiH

Post autor: MiH »

Janek! Ale to już było :? (temat)

Na przyszłość nie śmieć - wystarczy w starym temacie coś napisać a znów wyląduje na samej górze.

Pozdrowionka! :lol:
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....

GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
Gość

Post autor: Gość »

mialem to samo w renowce czyszczenie stykow i wymiana zarowek napewno pomoze jezeli swieci na zolto to napewno zwarcie pozdrawiam!
:D
Awatar użytkownika
roofio

heh nie zawsze....

Post autor: roofio »

ja po zmianie zarowek z 55W na 100W mam nst, objaw przy wlaczaniu swiatel mijania (podnosza) i w tym momencie na ulamek sekundy pojawia sie dioda dlugich i gasnie, jak zmienilem z powrotem na 55W wszystko bylo ok, zmienilem znow na 100W i znow na ulamek sek sie zapalaja... wydaje mi sie ze wiecej mocy pobieraja i elektryka mysli ze zapalaja sie dlugie a w zasadzie tak nie jest o czym przekonuje sie po ulamku sekundy...
;-0
/Roofio Probe II 1995 USA
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”