witam...
Może to dla was będzie oczywiste ale ja zauważyłem to pierwszy raz...
Otóż mam wersje EURO - z halogenami w zderzaku pełniącymi rolę świateł długich - drogowych.
I teraz o co chodzi - po zapaleniu świateł pozycyjnych (palą się te obok migaczy) wsio jest okiej, potem kolejne przekręcenie i otwierają się światła mijania i tu jest jajo - BO W TYM SAMYM MOMENCIE ZAPALA SIĘ KONTROLKA ŚWIATEŁ DŁUGICH (halegenów) i świeci się ale bardzo BLADO . Po włączeniu długich - zapala się normalnie (na niebiesko)
O czym może świadczyć blado-szary kolor kontrolki "długich" po zapaleniu świateł mijania ??????
Dziwne zjawisko związane z kontrolką świateł długich
Dziwne zjawisko związane z kontrolką świateł długich
<(k)night rider>
miałem probe
miałem probe

i jak zrzucisz z powrotem na krótkie to te w zdarzakach nadal świecą a wyłączą sie po przełaczeniu na pozycyjne?
sprawdź czystość kostek podłączenia żarówek zdaje się ze jak prawa ma nie pewny styk to taki jest efekt.
zdaje się ze z prawego reflektora sterowany jest przekaźnik do tych dolnych i to sie tak kiełbasi przy niepewnym styku kostki z żarówką
kiedys mój elektryk tez nad tym dumał i wydumał
sprawdź czystość kostek podłączenia żarówek zdaje się ze jak prawa ma nie pewny styk to taki jest efekt.
zdaje się ze z prawego reflektora sterowany jest przekaźnik do tych dolnych i to sie tak kiełbasi przy niepewnym styku kostki z żarówką
kiedys mój elektryk tez nad tym dumał i wydumał
majcher
jest - Mitsubishi Pajero 2.5TD
było - 2.0 SE 1996
jest - Mitsubishi Pajero 2.5TD
było - 2.0 SE 1996
heh nie zawsze....
ja po zmianie zarowek z 55W na 100W mam nst, objaw przy wlaczaniu swiatel mijania (podnosza) i w tym momencie na ulamek sekundy pojawia sie dioda dlugich i gasnie, jak zmienilem z powrotem na 55W wszystko bylo ok, zmienilem znow na 100W i znow na ulamek sek sie zapalaja... wydaje mi sie ze wiecej mocy pobieraja i elektryka mysli ze zapalaja sie dlugie a w zasadzie tak nie jest o czym przekonuje sie po ulamku sekundy...
;-0
;-0
/Roofio Probe II 1995 USA