Mi spala ok 13 litrów przy mieszanej jeździe ( miasto , trasa

Instalacje mam nową , regulacje na bieżąco, wydaje się że wszystko jest ok , a więc dlaczego tyle pali

W trasie przy jeździe 140-160 km/h pali mi ok 11.5, a jak jeżdze do pracy (15 km w jedną stronę z czego ok 2 km po mieście), to wychodzi 13 litrów przy jeździe w okolicach 140 km/h.Kristofer pisze:WitamChciałbym się dowiedzieć ile wam palą probaski gazu chodzi o Probe 2.0 l
Mi spala ok 13 litrów przy mieszanej jeździe ( miasto , trasa) i uważam że to trochę dużo , przecież niema jeszcze ostrej zimy.
![]()
Instalacje mam nową , regulacje na bieżąco, wydaje się że wszystko jest ok , a więc dlaczego tyle pali![]()
![]()
![]()
To brachu musiałeś nieźle pocinać tym probkiem jak spalił ci tylko 8L.ja na zbiorniku 36litrów gazu zrobiłem 420km.
i mam turbinkę...
i działa...
Dużo zależy od tego jak sie jeździ (o sekwencji nie wspomne). Średnio z jaką prędkością sobie śmigasz?Andrzej pisze:Witam!![]()
Jeżeli chodzi o spalanie w jeździe mieszanej do pracy i z powrotem to pali ok.11l/100km
Na szcęście nie zapala się1. Czy zapala Ci się czasem CHECK ENGINE? Jeśli nie to mieszanka jest ok
na benzynie wogóle niechce mi jeździć ( przepływomierz2. Czy czujesz różnice mocy pomiędzy gazem i benzyną?
już by się zasyfił filtr gazu , mam instalację od 4 tygodni, powietrza filtr wymieniałem jakieś 5 tyś km temu.Filtr gazu i przede wszystkim powietrza
dolot cały nie ruszony, mieszankę wyregulowali bo na początku mi strzelał w rurę przy zdejmowaniu nogi z gazu4. Czy gazole zdjęli Ci może dolot?? Idioci często to robią żeby zaciągał powietrze z komory silnika - nic głupszego probkowi nie mozna zroibć. Potem - żeby zrekompensować ubytek mocy walą bogatą mieszankę
raczej spokojnie ,może czasami jak jakaś calibra...5. Co u ciebie znaczy jazda po mieście - jeżdzisz dynamicznie czy
spokojnie, masz dużo korków po drodze czy nie itd itp.
Jazda w przedziale 100km/h - 130km/h6. Co u Ciebie znaczy trasa? Zupełnie inne spalanie jest przy 120km/h i przy 180km/h
Taką drogę do pracy jak ty masz, ja traktuję jako "trasę".Andrzej pisze:Witam!![]()
Jeżeli chodzi o spalanie w jeździe mieszanej do pracy i z powrotem to pali ok.11l/100km
No to nienajgorzej...neo61 pisze: Spalanie na trasie ok 11l i prędkości 120/130km.
A co na to gazownik? On zalozyl, niech reguluje!neo61 pisze:Spalanie po mieście 18l!!!!
[...]
Jeżeli znajdzie się ktoś odważny i coś napisze to będę wdzięczny.