Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
zmiana lakieru
zmiana lakieru
witam
ma moze ktos pojecie o zmianie lakieru ?? chodiz mi o koszty przynajmiej ile litroof farby trzeba zakupic ??
ma moze ktos pojecie o zmianie lakieru ?? chodiz mi o koszty przynajmiej ile litroof farby trzeba zakupic ??
UNITE AND WIN

- spown
- Galeria: viewtopic.php?t=5507
- Kontakt:
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
chyba tira chcesz malowacbogdan9999 pisze:Litr farby akrylowej kosztuje w granicach 100 zł a pare litrów musiał być kupić ze 5 to conajmiej tak myśle !!!!![]()

komplet wychodzi wtedy jakies 70 dych
pozdro
- spown
- Kontakt:
- spown
- Kontakt:
nie wiem jaki masz sprzęt... ale jeśli nie profesjonalny, to ładne pomalowanie autka nie jest takie proste-jest wręcz niemożliwe.
choćby z tego powodu że ciśnienie na pistolet powinno być cały czas takie same-po to by lakier mógł być położony tak samo na całej powierzchni-a tego nie zapewni ci prosty kompresor...
poza tym jakieś tam osuszacze,odpylacze,- to nie takie proste.
choćby z tego powodu że ciśnienie na pistolet powinno być cały czas takie same-po to by lakier mógł być położony tak samo na całej powierzchni-a tego nie zapewni ci prosty kompresor...
poza tym jakieś tam osuszacze,odpylacze,- to nie takie proste.
.....2.0 16V 94'.....
- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
- laptop
- Galeria: viewtopic.php?t=5531
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
ja jak wstępnie rozmawiałem z lakiernikiem to w 3 kg spokojnie się zmieścisz.Jak już malować to żadnym akrylem lepiej zapłacić więcej i pomalować metalikiem ale wtedy dochodzi bezbarwny jeszcze.
Samo pomalowanie to pikuś w porównaniu z przygotowaniem,rozbieranie wszystkiego i co najgorsze składać póżniej to jest największy ból ponieważ,trzeba się obchodzić jak z wazą kryształową
Pozdrawiam
Samo pomalowanie to pikuś w porównaniu z przygotowaniem,rozbieranie wszystkiego i co najgorsze składać póżniej to jest największy ból ponieważ,trzeba się obchodzić jak z wazą kryształową
Pozdrawiam

- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
He heheheeheheh ale się uśmiałem co ty niepoważny jesteś myślisz że kompresator, farba i pistolet to wszystko do pomalowania hehe ???? otóż nie, liczy sie doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie ja sam pistoletem wymalowałem około 200 litrów farby wszystko rasumując i się boje wystartować do samochodu z pistoletem bo mogę tylko spieprzyć a malowałem już nie jedną rzecz malowałem prasy ciągniki dachy przyczepki szawki itd.

PROBE "Blackbird" FE3N POWER 
Sportage FE3N 4X4

Sportage FE3N 4X4

- klimek
- Galeria: viewtopic.php?t=1563
Ja sam se malowałem ostatnio cały zderzak ale pod czujnym okiem mojego kumpla lakiernika.
Jak już ktoś powiedział przygotowanie jest najdłuższym procesem i musi być dobrze przygotowane naprawde czasochłonna robota.
A samo malowanie to też nie lada wyczyn. Ja na pierwszy raz na moim zderzaku zrobiłem dwa malutkie zacieki w niewidocznych miejscach i da sie je spolerować ale nie jestem samobójcą i nigdy w życiu nie mając doświadczenia nie podjął bym się malowania całego auta.
Powodzenia
Jak już ktoś powiedział przygotowanie jest najdłuższym procesem i musi być dobrze przygotowane naprawde czasochłonna robota.
A samo malowanie to też nie lada wyczyn. Ja na pierwszy raz na moim zderzaku zrobiłem dwa malutkie zacieki w niewidocznych miejscach i da sie je spolerować ale nie jestem samobójcą i nigdy w życiu nie mając doświadczenia nie podjął bym się malowania całego auta.
Powodzenia

klimek
- kicur
- Samochód: I GT 90' 2,2 Turbo - Pełne wyposażenie
- Galeria: viewtopic.php?t=6637
bylem ostatnio u lakiernika i powiedzial ze w 3 litrach spokojnie sie zmieszcze-- zaznaczam ze bede malowal tylko na zewnatrz!!bez tego co w srodku i pod macha! druga kwestia to to ze ja z czerwonego pozostaje na czerwonym-czyli krycie lakieru tez dobre i mniej wychodzi niz np z czarnego na czerwony a ostatnia kwestia to to ze za litr powiedzial mi 290zl
-- tylko taka super czerwien -zywa na maxa-- no i to jest lakier bazowy i na niego sie kladzie jeszcze bezbarwny -bo teraz od typowych akryli sie odchodzi -- i jak nigdy nie malowales to sie za to nie lap bo nic nie mowie ale wydaje mi sie ze spitolisz to na bank
- pozdrooo

..kazda lala leci na kierowce czerwonego probala..
PROBE JEDYNECZKA->FULL WYPAS GT tel.794560393

- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
To ja bym Ci proponował znależć np.bezrobotnego fachowca.
Gość będzie zadowolony,bo wpadnie mu trochę kaski(na pewno
zapłacisz dużo mniej niż w lakierni),a i Ty będziesz miał zrobione
lepiej niż byś sam malował.
Przepraszam za "czarny humor",współczuję Twojemu kumplowi,
ale jeżeli nigdy nie malowałeś,to dobry sprzęt za Ciebie tego nie zrobi
i żebyś po obejrzeniu spartolonej roboty sam nie rzucił się na linę.
Gość będzie zadowolony,bo wpadnie mu trochę kaski(na pewno
zapłacisz dużo mniej niż w lakierni),a i Ty będziesz miał zrobione
lepiej niż byś sam malował.
Przepraszam za "czarny humor",współczuję Twojemu kumplowi,
ale jeżeli nigdy nie malowałeś,to dobry sprzęt za Ciebie tego nie zrobi
i żebyś po obejrzeniu spartolonej roboty sam nie rzucił się na linę.
[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
- laptop
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
- laptop
1 - to znajomy
2 - to czlowiek ktory pracuje w lakiernictwie - maluje scigacze
3 - farbe ma z pracy:)
4 - megapromocja i tyle mi wyjdzie, ja tylko musze ... wyczyscic felgi
za 110zl to wiem jak felga wyglada- poprostu jak z salonu ale ja nie mam kaski na regeneracje
2 - to czlowiek ktory pracuje w lakiernictwie - maluje scigacze
3 - farbe ma z pracy:)
4 - megapromocja i tyle mi wyjdzie, ja tylko musze ... wyczyscic felgi
za 110zl to wiem jak felga wyglada- poprostu jak z salonu ale ja nie mam kaski na regeneracje
Było: Probe 2
Jest: Reno Master 2.8, Mustang GT300 2006r K0 JAZDA
Jest: Reno Master 2.8, Mustang GT300 2006r K0 JAZDA