Jedrek jak będziesz się oddawał przyjemności pracowania to wklej mi proszę tego linka Wprawdzie w kwestiach napraw jestem raczej marny ale człowiek się całe życie uczy
No i zasadnicze pytanie: czy to zlikwiduje problem z nieodbijającym ręcznym??
Jako, że kupowałem w sklepie lokalnym to nie jestem w stanie potwierdzić, czy to na 100% ten zestaw, jednak wydaje mi się, że miałem dokładnie to samo, bowiem z tego sklepu Mihu wklejał mi przykład reperaturki Problem ręcznego likwiduje w 100%. Jedyna słuszna opcja to te reperaturki.
RX pisze:...Problem ręcznego likwiduje w 100%. Jedyna słuszna opcja to te reperaturki...
To tak drążąc temat do samego dna: rozmawiałem z moim mechanikiem i on twierdzi, że zestaw naprawczy to generalnie dobra rzecz ale w przypadku ręcznego problem najczęściej dotyczy tego tłoczka czy co to tam jest, a tego zestaw niby nie zawiera. Ma rację czy mogę go uświadomić jakoś??
Wybaczcie prostote wypowiedzi ale jestem w tych kwestiach jeszcze laikiem.
Rucik, ja Ci powiem tak. Nie jestem w stanie niestety zapewnić w 100%, że to pomoże, jednak w lato mój ręczny po każdym zaciągnięciu nie odpuszczał - po każdym. Kupiłem reperaturki i problem zniknął totalnie, wszystko cyka jak należy. Nie wiem czy u Ciebie zadziała, jednak u mnie zadziałało - polecam.
Ja też miałem problem z ręcznym - dokładnie regeneracja 250 zł, natomiast nówka 500 zł sztuka. Polecam poszukać na allegro i podzwonić. Ja kupiłem pół roczne 50 zł za sztuke.
Ktoś mi może podać nr katalogowy tylnich zacisków?? Na .NET znalazłem tylko szczęki, są wprawdzie numery zacisków do 2.5 ale nie mam pewności czy pasują.
O kurczę - fakt Jednak uwierz mi - szkoda kasy na zaciski. U mnie reperaturki rozwiązały problem z ręcznym w 10001%. Wcześniej ręczny nie odbijał po każdym zaciągnięciu - obecnie jest elegancko. Jedno pytanie - czy ja mam te same reperaturki co w linku. Chciałbym, żeby ktoś potwierdził, może ktoś też stosował tą metodę?