II GEN 2.0 AUTO PO KILKUGODZINNYM POSTOJU PRZY ODPALENIU SILNIKA DYMI JAK Z KOMINA HUTY PO UZYSKANIU TEMPERATURY JEST OK! CZY WINA MOZE BYC TYLKO OLEJ PRZEDOSTAJACY SIE DO KOMOR SPALANIA? POMOCY!
POZDROWIONKA

Dymienie napewno jest przyczyną przedostającego się oleju do komory spalania,jednak wydaje mi się że jest to spowodowane zawieszaniem się szklanek(hydropopychaczy)temat nieraz już wałkowany.Możliwe że jeździsz na zbyt gęstym oleju.oscar pisze:WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!
II GEN 2.0 AUTO PO KILKUGODZINNYM POSTOJU PRZY ODPALENIU SILNIKA DYMI JAK Z KOMINA HUTY PO UZYSKANIU TEMPERATURY JEST OK! CZY WINA MOZE BYC TYLKO OLEJ PRZEDOSTAJACY SIE DO KOMOR SPALANIA? POMOCY!
POZDROWIONKA
Zdecydowanie sprawdz to co napisane wyzej. Do tego znadz mechanika, ktory bedzie w stanie jednoznacznie okreslic co Ci "stuka". Nie chce straszyc, ale w konsekwencji mozesz rozwalic panewki na wale.Quaki pisze:wg mojego skromnego zdania to wez wjedz gdzis niech cis prawdza kompresje (albo sam kup czujnik i sprawdz) bo cos mi sie widzi ze możesz miec problem z pierscionkami
pozdrawiam
a mechaniki to w wiekszosci psie syny wiec celem pominiecia bledu diagnosycznego zapytaj z 5 roznych mechanikow, odpowiedz przewazajaca powinan byc wlasciwaGreyg pisze:Zdecydowanie sprawdz to co napisane wyzej. Do tego znadz mechanika, ktory bedzie w stanie jednoznacznie okreslic co Ci "stuka". Nie chce straszyc, ale w konsekwencji mozesz rozwalic panewki na wale.Quaki pisze:wg mojego skromnego zdania to wez wjedz gdzis niech cis prawdza kompresje (albo sam kup czujnik i sprawdz) bo cos mi sie widzi ze możesz miec problem z pierscionkami
pozdrawiam
Podstawa pytania dosc jasna i tego sie trzymamy.oscar pisze:II GEN 2.0 AUTO PO KILKUGODZINNYM POSTOJU PRZY ODPALENIU SILNIKA DYMI JAK Z KOMINA HUTY PO UZYSKANIU TEMPERATURY JEST OK! CZY WINA MOZE BYC TYLKO OLEJ PRZEDOSTAJACY SIE DO KOMOR SPALANIA? POMOCY!
Jesli dobrze zrozumialem, to masz wachanie 160-180psi na cylindrze. Jak ja mierzylem kiedys ten silnik, bylo ok. 180-190psi na wszystkich cylindrach. Dla 2.0 max roznica wynosi 15psi, ale dla 2.5 nie moge znalezc.MiH pisze:Ciśnienie mam pomiędzy 160-180psi - i co Ty na to? Badałem specjalnie w 2 warsztatach coby się upewnić. W jednym i w drugom odchył był minimalny na wszystkich 6 garach.