Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
TURBO i problemy z nim związane.
- davidlive
- Samochód: brak
- Galeria: viewtopic.php?t=10466
- Kontakt:
Uszczelka odpada , przerabiałem to już , jak jest ktos na tym forum kto ma takie cos i potrafił to rozwiązać to chyle czoła i stawiam nie jedno piwo bo juz kilka klubowych mózgów wymiekło przy moim problemie .
Mam tez cos w tym rodzaju że jak autko stoi to dam mu tak do 5500 i puszczam gaz a on prawie gasnie tarpie jak by palil na 2 gary bulgocze i obroty spadaja na 400 .
pozdro
Mam tez cos w tym rodzaju że jak autko stoi to dam mu tak do 5500 i puszczam gaz a on prawie gasnie tarpie jak by palil na 2 gary bulgocze i obroty spadaja na 400 .
pozdro
BYŁ - PROBE 2.2GT 90' był od 2007 do 2009
I JEST ZNOWU
. Ta sama wersja, ten sam rocznik, to samo wyposażenie. Jest identyczny 
I JEST ZNOWU
- OLEY
- Klubowicz
- Samochód: I Gen 3.0 V6 Vulcan '90
A ten temat czytałeś? Może Cię zainteresuje.edi_pg pisze:
Szukam firmy która zrobi odpowiednik tego elementu ale np. z kwasówki.

[o]Piękno nie zna ceny.[/o]
Wymontowane turbo
Witam niedawno stały się szczęśliwym właścicielem forda probe 2.2 GT.Dostałem do niego turbinę z tym ze nie wiem dlaczego była wymontowana.Mam w nim założoną instalację LPG zwykłą nie sekwencję i chciałem się dowiedzieć czy gdzieś w obrębie Katowic nie ma kogoś kto się zna na tym i by mi pomógł te turbo założyć i wyregulować z góry dziękuje :)i pozdrawiam wszystkich probiarzy 

Iciek:)
- dymek
- Samochód: Peugeot 407 Kombi 2.0 2006 rok automat
Re: Wymontowane turbo
Siema chopie
uważaj bo dziwne że jeszcze nie zaczął się na Ciebie nalot że się nie przywitałeś w odpowiednim temacie, że nie uzupełniłeś profilu i że już były tysiące tematów o Twoim problemie i że powinieneś nauczyć się korzystać z opcji szukaj, no i jeszcze odeślą Cię do tematu z jakimiś tam zasadami użytkowania forum których ja tez nigdy nie czytałem tak samo jak i regulaminu
tak Cię tylko ostrzegam żebyś uzbroił się w nerwy i nie patrzył na tych wszystkich co Ci to napiszą
Pozdrawiam
uważaj bo dziwne że jeszcze nie zaczął się na Ciebie nalot że się nie przywitałeś w odpowiednim temacie, że nie uzupełniłeś profilu i że już były tysiące tematów o Twoim problemie i że powinieneś nauczyć się korzystać z opcji szukaj, no i jeszcze odeślą Cię do tematu z jakimiś tam zasadami użytkowania forum których ja tez nigdy nie czytałem tak samo jak i regulaminu

tak Cię tylko ostrzegam żebyś uzbroił się w nerwy i nie patrzył na tych wszystkich co Ci to napiszą

Pozdrawiam
- Dee Jay
- Samochód: II gen V6 1993
- Galeria: viewtopic.php?t=8900
Dymku to jest wstępna selekcja na klubowicza. Bardzo skuteczna 

- dymek
ja tylko ostrzegam
a tak nawiązując do tematu icieka to niezbyt się znam, ale sądzę że na zwykłej instalce gazowej to daruj sobie to turbo bo z tego co pamiętam to chyba będzie ciężko

a tak nawiązując do tematu icieka to niezbyt się znam, ale sądzę że na zwykłej instalce gazowej to daruj sobie to turbo bo z tego co pamiętam to chyba będzie ciężko

- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Re: Turbo problem
Zgodnie z opieprzem Dymka znalazłem Ci pasujący wątek - przynajmniej wg mnie lepiej pasuje, niż dział LPG (choć mogę się mylić).
Zasady, do których Cię odsyła, znajdziesz tu:
Kilka porad dla nowego użytkownika !
Całą resztę już Ci wyklarował, więc sobie daruję.
Zasady, do których Cię odsyła, znajdziesz tu:

Całą resztę już Ci wyklarował, więc sobie daruję.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- dymek
iciek stawiasz piwo bo Ci uratowałem nerwy
obyło się bez zbędnych komentarzy tzw. nabijaczy postów z ambicjami na zastępcę zastępcy moderatora
bravo dla Roberta za bardzo pozytywne potraktowanie nowego członka naszej małej społeczności

obyło się bez zbędnych komentarzy tzw. nabijaczy postów z ambicjami na zastępcę zastępcy moderatora

bravo dla Roberta za bardzo pozytywne potraktowanie nowego członka naszej małej społeczności

Dziękówka ziomek moze jeszcze nie jestem wkrecony zbyt na tym forum ale dzaieki za nakierowanie sprostuje powli wszystkei niedociagniecia ino sie rozeznam:D:Pale nie dostałem dokładne opdowiedzi na mój problem i tak nie wiem nawet do kogo konkretnego sie z tym zgłosić:P
Iciek:)