Walczę z problemem już od jakiegoś czasu (od zakupu probasa).
Od czasu pierwszego zalogowania wertowałem forum i próbowałem różnych sposobów -
wiele się o naszym aucie nauczyłem, ale nie udaje się pozbyć problemu

Dodam, że właściwie to samo mam na benie i gazie.
Objawy:
 od ok 4300 obr auto słabnie, ok 5000 obr. wraca moc na chwilkę, ale tak raczej szarpie;
 od ok 4300 obr auto słabnie, ok 5000 obr. wraca moc na chwilkę, ale tak raczej szarpie; jak jest na luzie i go podgazuje wysoko (ok 5000 obr.) i puszcze gaz to obroty spadają do 500 i jakby na jakiś gar nie pracował i jakby miał zaraz zdechnąć - po chwili obroty wracają do normy;
  jak jest na luzie i go podgazuje wysoko (ok 5000 obr.) i puszcze gaz to obroty spadają do 500 i jakby na jakiś gar nie pracował i jakby miał zaraz zdechnąć - po chwili obroty wracają do normy; odpowietrzałem dziś układ chłodzenia - korek odkręcony a płyn powoli podnosi się i wykapuje z niego
 odpowietrzałem dziś układ chłodzenia - korek odkręcony a płyn powoli podnosi się i wykapuje z niego(czy to normalne czy uszczelkę szlag trafił?);
 śmierdzi płynem chłodniczym i wydaje mi się, że go ubywa
 śmierdzi płynem chłodniczym i wydaje mi się, że go ubywa czasem mi się wydaje, że na biegu jałowym coś popiskuje od spodu na wydechu
 czasem mi się wydaje, że na biegu jałowym coś popiskuje od spodu na wydechu- ale to chyba tylko z powodu lekko nierównych obrotów.
Komp nie pokazuje żadnych błędów!!
Oto co zrobiłem sugerując się różnymi tematami na forum:
- kopułka i palec nowe
- kable WN i świece nowe NGK
- katalizator wywalony podejrzewałem, że się zapchał
- odpowietrzenie układu chłodzenia
- reset kompa (nie wiem po co
 )
  )  

- sprawdziłem dolot - gumy całe i podokręcane
- przepływomierz się nie zablokował - sprawdzone
- turbo dmucha do czerwonego