Chciałbym przedstawić siebie i mój nowy nabytek

A więc jestem taki sobie chopek z Sosnowca koło Katowic

Mam jeszcze 2 inne samochody - moje ulubione BMW (model 735iL - 3.5l V8, wersja Long) i mała terenowa Toyota RAV4 3drzwi). Jakiś czas temu zacząłem myśleć o zakupie 3-go pojazdu, jako "rezerwowego", miał być mały, oszczędny, tani i z małymi opłatami (bo miał raczej tylko stać i być "w rezerwie", jakby coś się "podstawowym" samochodom stało), ale zacząłem dochodzić do wniosku, że taki samochód będzie trochę nudny i popsuje moje "image"

Postawiłem wymagania - musi być 2.5l V6, w manualu (bo sportowy musi mieć manual, a pozostałe samochody mam automaty

Przejrzałem dość dobrze to forum i inne strony o Probe, bo lubię być "przygotowany"

No i zacząłem oglądać .............. obejrzałem kilka sztuk, nie znalazłem idealnego, ale raczej prawie nie da się znaleźć 11-15 letniego samochodu w idealnym stanie, wreszcie wybrałem tego co kupiłem - stan ogólnie bardzo dobry, podobno bezwypadkowy (raczej trochę się orientuje i jak na razie wydaje mi się, że tak faktycznie jest), wszystko pracuje (klima, szyby, szyberdach, nic nie skrzypi - może minimalnie ...), bogato wyposażony, tylko z 2-ma minusami - nadwozie : trochę różnych rysek, kropek itp., choć nie jest źle, bo większość i tak było gorszych

A więc już przedstawiam :
Ford probe II GT 2,5 V6 wersja USA, a raczej na Kanadę
Rok 1993/94 (produkcja 8/93, I rej. 30.12.93

Wyposażenie :
- wspomaganie kierownicy (to chyba wszystkie mają)
- centralny zamek (z oryginalnym pilotem)
- 2 poduszki powietrzne
- ABS
- klimatyzacja
- tempomat
- el. szyby
- el. lusterka
- alu felgi
- elektrycznie regulowany i pompowany fotel kierowcy
- podłokietnik z mocowaniem na kubek
- dywaniki z napisem probe

- tempomat
- elektrycznie otw. dach
- tylna wycieraczka
- regulowana prędkość wycieraczek
- ogrzewanie tylej szyby
- zestaw audio z oryginalnym subwooferem
- elektryczna antena
- powolne wygaszanie ośw. kabiny
- oświetlenie „map” w kabinie
- ogrzewanie elektryczne silnika
Zabieram się "ostro" jak przy każdym "nowym" samochodzie - już mam pozamawiane - nowe kable WN i świece NGK, oleje (silnik, skrzynia), filtry (powietrza jest OK). Będę chciał usunąć lub zmienić na mniej rzucające się światła cofania i przeciwmgielne, a z przodu światła dzienne oraz usunięcie kilku drobnych usterek (kratka nawiewu, gałka biegów itp.).
Tylna rejestracja też będzie inna

A oto parę fotek zrobionych "na szybko" bez specjalnego przygotowania ...

Dla tych co chcą w większej rozdzielczości