Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Ten gaz Ci chyba Qki się do kabiny przedostaje bo literki Ci się już mieszają!Co do gazu to profanacja(chyba że się buja autem służbowym ), a o różnych przygodach z gazem już nie raz słyszałem W dłuższym okresie wychodzą na jaw spustoszenia jakie poczynił gaz Ale jak kto lubi-zawsze będą przeciwnicy i zwolennicy!
Vectra ja wiem że gaz to syf sam go nie znosze wystarczy że ma podniesioną temperature spalania, a tego nie da się przeskoczyć, a potem robota upalonych gnizd zaworowych czy zbetonionych uszczelniaczy może przekroczyć kase zaoszczędzoną na jeździe na gazie. Zresztą przy takim spalaniu co mam ja np. teraz to mi nawet nie przechodzi przez głowe taki denny pomysł.
samochód gazem zwykłym kaleczy się już po 20 tyś kilometrów problemy się zaczynją, w przypadku sekwencji ten czas wydłuża się 2-3 krotnie tak więc qki poczekamy jeszcze troche. Dobrze wiesz że nie znosze gazu i w tej kwestii jestem nie do przegadania.
Zresztą często się dzieje tak że jak się założy gaz to się zaczynja problemy, jak np. pelot w I genie, a przecież robił to w takim samym, jak to określiłeś profesjonalnym warsztacie co ty.
Ale wracjąc do dyskusji na temat. Wiemy już że 2.0 ma odcięcie paliwa, kto zna metode na ominięcie tego??
tak gaz to syf, ale nie odczowa sie tego od razu tylko po dluzszym okresie uzytkowania. wiem po poprzednim aucie. nic mi sie nie psulo, ale auto sie zamulilo strasznie i na wyzszych obrotach szarpalo itp... teraz nie mam najmiejszego zamiaru przerobic auta na gaz bo z przyjemnej jazdy zmienia sie to w zwykly srodek transortu, a po zmienie na benzyne i tak czuc szkody wyzadzone gazem. ;]
Kiedyś prowadziłem podobną rozmowe na temat ograniczenia prędkości i wyszło tak: USA ma ograniczenie do 180, a europa nie ma ograniczeń. Tak jak pisze Strober 180km/h i auto zaczyna sie trząść, ja osobiście za pierwszym razem już myślałem że coś się stało z silnikiem(nie przyjemne uczucie), ale to tylko ogranicznik.
200km/h na benzynie,byloby troche wiecej,ale skonczyla sie prosta:(. Dodam ze testowany byl w z trzema osobami na pokladzie. Z tym ogranicznikiem to chyba lipa, nic nie zauwazylem. Na gazie rzeczywiscie jest nieco gorzej,ok 190 km/h,bez sekwencji.
Ja moim wiecej jak 180 nie mialem okazji smigać . Apropo gazu i jego wpływu u mojego ojca w firmie vectra ma juz 180tys przejechanych wszystko na gazie (orginalna instalacja w serwisie montowana przy zakupie) i poki co żadnych problemów z silnikiem. Autko z 2002 roku.
To samo jest w jedynce gl u mnie na bezynie 180 i szarpie a na gazie troszke ponad 200 oczywiscie sprawdzone inna metoda niz licznik bo w Gl skala licznika konczy sie przy 160:)
był Probe I 2,2 USA GL
on 17 manual klima gleba
jest chrysler stratus 2,5 v6 full opcja
A ja miałem okazję wczoraj taki test odbyć, i jestem pozytywnie zaskoczony sądziłem że więcej jak 170 / 180 nie pojadę a skończyłem na 195 i musiałem hamować z racji na motocyklistów, jechałem na lpg
u mnie wystarczy niedługa prosta i osiąga 170km/h ale by osiągnąć np 180 i potrzeba naprawdę dłużo czasu, max 180km/h bo nie jeździłem aż takimi prostymi i długimi drogami aby dobić do 200
rabull pisze:moja 2 litrówka rozpędzała się do 210 km/h pod warunkiem ze lałem V-power i nie jechałem pod wiatr nie sądzę żeby miała jakieś ograniczenie
Nie wiem co w tym dziwnego. Scorpio(2.0 DOHC 16v) na czterech biegach leci 200km/h. Fakt ma silnik mocniejszy o 24KM, ale buda waży o prawie 400kg więcej, nie wspominając o aerodynamice Więc 200km/h dla Proba 2.0 powinno być jak najbardziej osiągalne