Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
witam.
jako ze nie chce zakładac nowego tematu podepne sie tutaj,
chodzi mi o sonde lambda . mianowicie czy jesli sie odepnie ten nieszczesny kabelek podczas pracy silnika to powinny byc jakies zmiany w pracy silnika??.
u mnie czy jest on podpiety czy nie to nie ma róznicy to dobrze czy żle??.
pogubiłem się wiec jak mam te sonde uwaloną czy nie?? co do spalania to jak mu sie uda raz wezmie 8 a raz 13 nie moge dokładnie sprawdzic bo mam walniety czujnik paliwa
Siema, dziś sprawdziłem kody błędów w moim probku , pokazało mi kod 17 czyli EGO sensor, probek pali ~15 może troche więcej w mieście czy zna ktoś oznazenie naszej lambdy (i ile kosztuje)? Przeczytałem F.A.Q ale nigdzie na necie nie moge nigdzie znaleść lambdy o tym oznaczeniu, może autor się pomylił? z góry dzięki za odpowiedz. Ewentualnie czy pasuje lambda od Gl-a?
Fałszywa skromność jest najprzyzwoitszym ze wszystkich kłamstw.
normalnie, bierzesz klucz płaski 22 i odkręcasz , wyjmujesz wcześniej z wtyczki i po kłopocie. Ja chyba dziś swoją naprawiłem tzn. wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną i zlutowałem przewód bo był w 2 częsciach, ale to okaże się jak przejade troche kilometrów , zobacze ile pali
Siema, wczoraj pogadałem z kolegą który też miał zdupconą lambdę i wywalało mu check, kupił uniwersalną i mówi że owszem check mu się nie pali ale auto pali tyle samo co przy zepsutej lambdzie (tylko że on ma podgrzewaną 4 przewodową), i teraz moje pytanie:
- czy ktoś z was wstawiał już do probka uniwersalną sondę, czy lepiej kupić dedykowaną (wybulić wiecej kasy ale mieć pewność że jest gites)
-czy jest to możliwe żeby przy jednoprzewodowej lambdzie była róznica między sondą uniwersalną a dedykowaną? jak mi wiadomo to ona tylko podaje 2 rodzaje sygnału - bogato lub ubogo.
Może ktoś z was miał takie doświadczenie??
Mam 3 uniwersalną sondę w aucie i jest ok jedyna różnica to cena. Mam spore zużycie ich z powodu częstego dłubania przy aucie co powoduje ułamywanie kabelków
Panowie mam pytanie czy sonda do GT będzie pasować od zwykłego 2.2l mazda? bo niestety w moim mieście średnia cena to 170zł, co zmusiło mnie do szukania na necie. http://www.e-ngk.pl/advanced_search_res ... =OZA624-E1. Czy będzie to pasować ? Wg katalogu ngk właśnie to ta sonda pasuje do mazdy 626 III gen 2.2l 85KW
Witam:) Czy ktoś wie gdzie znajduje się sonda lambda (odpowiedzialna za kontrolkę Check Engine) w Probe LX 3,0 V6 (Ford Vulcan Engine znany z Taurusa). Pozdrawiam:)