Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Witam. Tak, jak w temacie znalazłem wtyczkę, która nie jest podłączona do niczego. Obejrzałem miejsca na silniku gdzie sięga ta wtyczka i jakoś nie znalazłem niczego, żadnego punktu zaczepienia. Pomóżcie proszę
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Mistrzu nie podoba mi się to. Auto źle jeździ ? W każdym aucie znajdziesz milion wtyczek od dodatkowego wyposażenia. Ta akurat jest od klimy, której nie masz.
przepraszam. Moim poprzednim autem był PASSAT z 86 roku, a tam nie było żadnych wtyczek, dlatego się pytam. od 2 tygodni dopiero mam probka. Nie wiedziałem, że to od klimy. JAkbym wiedział, to bym nie zadawał pytań. jeszcze raz przepraszam.
2,5 V6 Generation two. 93r. Czarna perełka
Piliście, to kto u was prowadzi samochód?? cruise control. hahahah
MISIEK: "żałuję tego, że tak Cię usunąłem.."
Podczas rozbierania konsoli środkowej znalazłem dwie wtyczki z których jedna nie była nigdzie podpięta a z drugiej wycięte kable(też nie była podpięta):
Czy ktoś może mi powiedzieć do czego są te wtyczki?
Pozdrawiam.
Ford probe 2,5 KLZE
My definition is High Definition.
Wtyczka na drugim foto to m.in. zasilanie radia, zapłon, iluminacja, sygnał włączania radia, itp. Są przecięte, więc zapewne idę do radia, które masz obecnie zamontowane.
Natomiast ta z czerwony to od eqalizera. Luknij tutaj FAQ Radio & Equalizer
Andrew
Ford Probe II 2,5V6 Kanada '93r.
Ford Mondeo MK3 ST220 3,0V6 '02r
Chrysler Concorde Limited 3,5V6 '02r.
Masz Ford Probe 2,5 93r
Więc jest szansa, że masz wzmacniacz, jest przy tylnej kanapie po prawej stronie za plastikiem. Co do Equalizera to raczej byś zauważył, czy masz, czy nie Może był, ale ktoś nie wiedział jak podłączyć z nieoryginalnym radiem i wywalił/sprzedał EQ. Podejrzewam, że kabel ten idzie bezpośrednio z radia do wzmacniacza. Jakby nie było są to przewody odpowiedzialne za audio od starego radia.
Andrew
Ford Probe II 2,5V6 Kanada '93r.
Ford Mondeo MK3 ST220 3,0V6 '02r
Chrysler Concorde Limited 3,5V6 '02r.
Ten z czerwoną główką odpowiedzialny jest za zasilanie EQ. Ten z uciętymi kablami za zasilanie radia, z tym, że jeden z kabelków jest odpowiedzialny za wysyłanie do wzmacniacza sygnału o tym, że radio jest włączone (u ciebie nie ucięty) i któryś za wysuwanie anteny. A wzmacniacz do radia siedzi pod plastikami trochę poniżej prawego tylnego głośnika.
Czarny Ford Probe (USA) II 2.5L V6 93r
Jeżeli nie podoba ci się mój styl jazdy - zejdź z chodnika
Mam pytanko o wtyczke, wczoraj rozbierałem lampy i zobaczyłem to:
I teraz tak, 1 jest to wtyczka od żarówki, a od czego jest wtyczka nr 2?
Na schemacie niestety nie jest zaznaczone.
Pozdro
Był: Ford Probe 2 2.0 97' violet Był: Ford Probe 2 2,5 v6 KLZE 97' black Był: Ford Probe 2 2.0 97' black Był: Ford Probe 2 2,5 v6 96' Była: Alfa Romeo 159 SW 07' JTDM Był Ford Probe 2 2.5 v6 96'
Witam podłacz pod nia halogen zobaczysz od czego ona jest
był F Probe 1 GT 89r USA ( ful opcja ) zginął śmiercią wypadkową ( CZECHY )
był F Probe 2 6V 24 V 96r zginał śmiercią wypadkową ratując życie właścicielowi !!!!!!!!!!! ( okolice Zielonej Gory )
jest F Probe 2 6V 24 V 95r jeszcze żyje ..............
........................................................................................
Nie bądz pewien,że czas masz,bo pewność niepewna.
Blabo: Tylko wersje usa miały włączane halogeny osobno,w wersji euro były to dalekosiężne światła sprzężone z światłami drogowymi.
W 93 jest dodatkowa wiązka "euro" dla np. tylnego przeciwmgielnego,który jest obowiązkowy w europie,nayomiast w usa wogle sie go nie montuje w autach.
Jaka masz wersję?
Pitbull: Ta kostka,to kostka ,od silniczka regulacji poziomowania lampy jak dobrze pamiętam.