Na pewno potrzeba dużo wolnego czasu, bo musisz rozebrać i wyjąć wszystkie plastiki, które masz przed sobą - całą deskę rozdzielczą z nawiewami i kawałek środkowej konsoli. Po drugie potrzebujesz działających silniczków (3 szt.) bo coś musi sterować tym zamiast linek. O panelu nie wspominam, bo taki już masz.Bogdan9999 pisze:Co potrzeba aby założyć sobie sterowanie nawiewami elektrycznie i proszę o fachowe odpowiedzi bo zamierzam sobie to zakupić akurat jest okazja. ????![]()
![]()
![]()
Widzę, że między wierszami nie zrozumiałeś... aby odpiąć te linki musisz zdjąć całą tablicę rozdzielczą.Bogdan9999 pisze:...A mam problem z wyjęciem całego modułu a dlatego że jak wyciągnę ramkę i odkręcę śrubki to trzymają go jeszcze linki i właśnie ich nie wiem jak odpiąć...
adrian_seki pisze:ja zakładałem ten drut od ciepło-zimno to rozkręciłem ten schowek pasażera - potem odkręciłem jakaś tam listwa była- następnie idzie gruba rura od silnika i przechodzi przez takie coś metalowego jakby koszyczek (wywaliłem to całkiem do kosza) - i mamy mizerne ale zawsze jakieś dojście do tych linek. oczywiście leżąc na fotelu odwrotnie niż zazwyczaj. Innego pomysłu na chwilę obecną nie mam.
Zapalniczka odpada bo tam jest coś metalowego jakby półka czy coś i nie ma dojścia chyba.
Dokładnie TAKOLEY pisze: Jak to było?
Aj low Opel, aj low diody, aj low wieś ku..a
Ehhh... Niekiedy odnoszę wrażenie że piszę a ci co odpisują to całkiem nie do tego postu chyba. Pisałem gdzieś że coś szarpie a tym bardziej że zakładałem tam diody? Weź się zastanów.OLEY pisze:adrian_seki pisze:ja zakładałem ten drut od ciepło-zimno to rozkręciłem ten schowek pasażera - potem odkręciłem jakaś tam listwa była- następnie idzie gruba rura od silnika i przechodzi przez takie coś metalowego jakby koszyczek (wywaliłem to całkiem do kosza) - i mamy mizerne ale zawsze jakieś dojście do tych linek. oczywiście leżąc na fotelu odwrotnie niż zazwyczaj. Innego pomysłu na chwilę obecną nie mam.
Zapalniczka odpada bo tam jest coś metalowego jakby półka czy coś i nie ma dojścia chyba.![]()
Czego to człowiek nie zrobi, aby mieć diody w aucie.![]()
Wszystko jest do rozmontowania. Tylko trzeba pomyśleć, a nie szarpać i wywalać na siłę.![]()
adrian_seki pisze: Pisałem gdzieś że coś szarpie a tym bardziej że zakładałem tam diody?
Jak jest podświetlanie to ja tam będę pakował diody LED
Dee Jay pisze:W chwili gdy Oley pisał swojego posta napisałeś że będziesz zmieniał oświetlenie na ledy a zaraz potem jak to rozmontowałeś. Dopiero później wspomniałeś dlaczego rozbierałeś panel i jak widać niektórzy myśleli że już tam wsadzałeś diody. Dlatego zacytowałem twoją wypowiedz.
A co do diód to nie ja pierwszy napisałem z czym się kojarzą. Ja wyraziłem swoje zdanie które jest podobne do przedmówców czyli wieś. Nie oczekuje że każdy ma identyczne zdanie na ten ten temat. Pisząc to wyrażam zdanie o diodach a nie o osobie je montującej więc trochę więcej dystansu do siebie i do świata
A jak chcesz komuś dogryźć to lepiej poćwicz trochę bo ten twój poziom z ostatniego posta o diodach i calibrach jest niski
No i do tego właśnie piłem.Dee Jay pisze:Na tej samej stronie Adrian piszeadrian_seki pisze: Pisałem gdzieś że coś szarpie a tym bardziej że zakładałem tam diody?
Jak jest podświetlanie to ja tam będę pakował diody LED![]()