Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Nie tyle pod kierownicą, co przy skrzynce bezpieczników.
Jest tam wtyczka, która pozwala ustawić tryb letni, lub zimowy.
Zimowy polega na tym, że wycieraczki zostają na szybie, dzięki czemu, gdy przymarzną,
nawiew na szybę je odmrozi.
Letni pozwala wycieraczkom zejść na podszybie, dzięki czemu ślizgające się powietrze po masce nie "wali" w wycieraczki,
przy dużych prędkościach.
Oczywiście tryb letni ma sens tylko przy oryginalnych i niepowyginanych ramionach, które były zaopatrzone w takie,
jakby stopki.
Na podszybiu powinny być dwie małe prowadniczki (najazdy). Wtedy ramię wycieraczki najeżdża stopką na ten najazd
i w momencie, gdy pióro wycieraczki schodzi z szyby, cała wycieraczka podnosi się (odrywa) od szyby, aby zjechać na
podszybie.
Jeżeli ramiona są powyginane, albo zmienione, to proponuję nie używać trybu letniego, bo raz, że zniszczymy pióra,
a dwa, porysujemy podszybie.
Romas pisze:Tryb zimowy chowa wycieraczki, a przełącznik masz przy kierownicy
Nie wiem o co chodzi, ale się wypowiem.
Eli akurat czytałem forum i w pewnym momencie wyczytałem coś takiego i też tak napisałem, nie zagłębiałem sie w temat i to był mój błąd, Przyznaje sie do winy i błędu
Za nie udogodnienia przepraszam
Dokładnie tak jak Oley pisze - jak wycieraczki bedą miały luzy na połączeniach z ramionami to tylko się podszybie porysuje. Lukas sprawdź sobie czy Ci działała ta funkcja.
s64.jpg (13.75 KiB) Przejrzano 7514 razy
A tak poza tym kawał dobrej roboty odwaliłeś Probe naprawdę super się prezentuje. Gdybym ja miał tylko takie problemy jak nie działające wycieraczki..
„Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.”
No nareszcie filmik z wydechami może ich było więcej ale strasznie jasno wtedy było i słońce świeciło prosto w wydech więc ciężko było je zobaczyć ale postaram się nagrać w nocy