-- oryginalny post 2014-01-07 21:06 --
lukasz16m pisze:Jeżeli nie było dużych dziur to lepszym rozwiązaniem byloby już dokładne oczyszczenie,brunox albo coś w tym stylu i małe łatki maty z żywicą. Sam modyfikowales mapy paliwa ? Ta poza tym tylko pogratulować wyboru generacji,tylko dbaj o niego.

Ja mam nadzieję że w tym roku będę mógł zaprezentować moje GT po odrestaurowaniu.

Widziałem kiedyś kup i zrób jak koleś wierteł w progach dziury i robił to samo co ja ;D jak na razie progi są ok.
Wiesz przypomniało mi se kiedy 1 raz widziałem proba gt1 czerwona stał na parkingu tyłem ja wtedy bylem z moim nauczycielem jazdy gdy jeździłem po Tychach od razu te auto mi sie spodobało.
Gdy przyjechałem do domu wbiłem na allegro i szukałem tego forda i znalazłem wtedy tak na prawdę mnie zauroczył jeszcze go nie miałem a już czytałem to forum oglądałem i zazdrościłem.
Po 2 msc zarobiłem hajs na niego koleś był z Mikołowa gdy pierwszy raz jechałem i usłyszałem turbo to widziałem że tego samego dnia musze go mieć i tak sie stało.
Probe był zaniedbany może za dużo dałem 2700zł była nieszczelna pompa wody, ogrzewania do dziś nie ma nagrzewnica sie zapycha, gdy sie ścigałem z hondą d16a6 124koie po modyfikacjach brała mnie jak szlag okazało sie że ten wydech który był miał 1.75cala po drugie z uszczelki dmuchało gdzie w 1 jak jest takie coś momentalnie silnik traci cenne konie ja czytałem że ktoś kto miał nieszczelny wydech mial w probie 2.2t 120koni okazało sie że ta uszczelka była przyczyną tak dużego spadku mocy w moim przypadku też tak było pomijając fakt że oryginalny wydech ma 2cale. Gdy zrobiłem wydech 2.5 i wsadziłem mbc na 0.7bara ta honda d16 nie miała już szans choć na 1 tak samo szła 2 i jej nie było kumpel sprzedał honde i kopił następną ale b16a2 oryginalne ek4
A Teraz po tych modyfikacjach probe czuje że żyje ogarnia takie auta jak leciutkie hondy civic ek4 b16a2 vtec seria 160koni i 1000kg 6.8s do 100 + mapy +wydech gdzie hondy są na prawdę zdolne do tuningu nawet na wolnossącym silniku.
Obecnie ten kumpel chce mnie na sile wyprzedzić pomagam mu przy projekcie bedzie honda z kompresorem eaton M62 0.4.-5 bara a seryjnych bebechach i wszystkie do tego potrzebne podzespoły sprzęgło itp..
Będzie wiosna bede dawał filmiki z wyścigów bo tutaj gdzie mieszkam jest masa samochodów z którymi warto sie ścigać i każdy każdego nakręca on da kompresor ja dam większe turbo

on skuje da turbo i sie skończy
Na wiosnę daje IC dolot z kwasówki i przepływka zaraz za turbem zobaczymy ile ta modyfikacje dają do proba.
Nie będe odchudzał proba ma pozostać taki jaki jest bo jest śliczny i nie bd go pozbawiał komfortu bo bez problemu mogę dać klatę i bajery ale to nie auto do kjs.
-- dodano 2014-02-14 21:36 --
Większe Dp na drugiej turbinie ciekawe co to da.
Jutro montaż.