siemka witam , ponownie po dlugim czasie

ogolnie tak streszczajac , moja fantazja do przerobek troche sie przegiela, wpadl na pomysl przerobic klape tyl na otwierana bez szyby czyli jak kazde coupe , wszystko sie udalo ale byl problem bo przy spawaniu pofalowal sie dach , tak wiem pospiech trzeba byli nie spawac ciagiem tylko miejscami po kawalku , ale to nic dach wyrownany wyszpachlowany i bajka, pozniej znowu dlugi nic sie nie dziala az jednak z obawy przed szpachla i pekaniem postanowilem kupic kolejnego probe , silnik oczywiscie zostal moj mimo ze 10 lat temu robilem kapitalny remont silnika to ma zaledwie przejechane 30tys wiec serce jak najbardziej zdrowe do tej pory zero cykania popychaczy czy tez kopcenia na niebiesko.
Jezeli dotrwales do teraz tej litani to super wiec teraz cos o nowym probe, silnik oczywiscie wyjety z mojego i wsadzony do kolejnej budy komora silnika wylakierowana zreszta caly silnik tez i wrzucony do nowego projektu.
Teraz nowa wizja co by tu zrobic aby probe nie byl jak kazdy wirm ze sa zwolennicy ze ori najlepszy i fajnie ale ja zawsze cos wole po swojemu. Wiec tak plan jest taki ze nie bedzie laminatow jedynie metal i plastik , na obecna chwile probe jest dosc mocno poszerzony tyl 10 cm przod 7cm , felgi baracuda tyl 19" szerokie 10" dystans tyl 65mm , przod szerokosc 8,5" dystans 40mm, zawieszenie airride 4 kola sterowane osobno , dokladka zderzaka przod , z tylu dolozony dyfuzor zderzak tyl przedluzony w dol, zero laminatow ori zderzaki spawane i przerabiane, wrzuce niedlugo fotki co sie dzialo i co teraz sie dzieje moze ktos bedzie chcial podobnie lub mial pytania to chetnie odpowiem.
Pozdrawiam cala ekipe tych co znam jak i nowych