Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Probe 2.2 GL 89' Se Enzo Ferrari sarebbe dell'opinione che una macchina è solo una macchina, non costruisca Ferrari. E Ferrari è non una macchina solo. È opera d'arte!
Miedzy blokiem silnika a obudową pompy wodnej powinna byc orginalnie uszczelka papierowa lub z tworzywa sztucznego , mozesz to zastapic silikonem przeznaczonym do pracy w wyższych teperaturach , albo poliuretanem ( jest w tubach takich jak silikon lecz denko jest uszczelnione dodatkowa warstwa blaszki ) koszt +- 13zl
Pozdrawiam
Witam wszystkich właśnie jestem w trakcie wymiany pompy wodnej w komplecie z pompa wody są 2 uszczelki i oring. Nie mam pojęcia gdzie idzie ta mniejsza uszczelka z oringiem... jeśli by mi ktoś pomógł był bym bardzo wdzięczny
Ta mniejsza uszczelka idzie chyba pod termostat, ale o-ring to nie mam pojęcia.
Był Probe II 93 2.0 BASE LPG ATX USA Probe II 93 2.0 BASE MTX USA
Odważni nie żyją wiecznie - Ostrożni nie żyją wcale... Na rozstaju dróg..... redukcja i but Kobieta - istota stabilna emocjonalnie, niczym powierzchnia szklanki wody, trzymanej przez osobę z chorobą Parkinsona, któremu palą się spodnie podczas tańczenia Lambady Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
witam jutro będę miał już wszystko i zabieram się do składania... mam mały dylemat a mianowicie oryginalnie pod pompa była aluminiowa uszczelka a nowa jest z klingielitu i jak myślicie która zakładać ?
Ta mniejsza uszczelka jest pod rurą wodną, która jest przykręcana do bloku troszkę nad pompą wspomagania z przodu silnika. A ten oring znajduje się on w połączeniu wspomnianej rury z cienką rurka biegnącą w prawa stronę silnika (stojąc przed autem). Pozdrawiam