Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Przełącznik przy bezpiecznikach!!!!-Summer/Winter
Przełącznik przy bezpiecznikach!!!!-Summer/Winter
Witam wszystkich
Wczoraj podczas montowania nowego radyjka do auta przepaliłem bezpiecznik.Podczas wymiany bezpiecznika zauważyłem dziwny przełącznik obok bezpieczników.Jest to jakby bezpiecznik na przewodzie i można go przepiąć wyżej lub niżej.Na obudowie od bezpieczników jest napisane Wyżej -Winter, Niżej -Summer.
Czy wie ktoś może co to.Teraz mamy Summer:))) a ja mam ustawione na WInter????
Może to ssanie , albo coś co pomoże mi spalać mniej w wakacje????Narazie nie zmieniałem wolę się najpierw zapytać.
Pozdrawiam i dzięki zainfo.
Wczoraj podczas montowania nowego radyjka do auta przepaliłem bezpiecznik.Podczas wymiany bezpiecznika zauważyłem dziwny przełącznik obok bezpieczników.Jest to jakby bezpiecznik na przewodzie i można go przepiąć wyżej lub niżej.Na obudowie od bezpieczników jest napisane Wyżej -Winter, Niżej -Summer.
Czy wie ktoś może co to.Teraz mamy Summer:))) a ja mam ustawione na WInter????
Może to ssanie , albo coś co pomoże mi spalać mniej w wakacje????Narazie nie zmieniałem wolę się najpierw zapytać.
Pozdrawiam i dzięki zainfo.
BYŁ:( -- Probe GT '89
2,2 TURBO
Jest Audi A4 z kierownicą po prawej stronie:)...
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.
2,2 TURBO
Jest Audi A4 z kierownicą po prawej stronie:)...
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
Ja mam mały problem w ogóle z wycieraczkami. Chodzi o to, że podczas normalnej pracy i przełączeniu przełącznika na "winter" wycieraczki nie zawsze pracują w tej samej pozycji tzn. raz zatrzymują się normalnie na szybie a jak coś im odbije to odbijają się od listwy szyby.
Pomóżcie!
Teraz przestawiłem wycieraczki o dwa ząbki do góry na mocowaniu ale kiczowato wygląda.
Pozdrawiam.
Pomóżcie!
Teraz przestawiłem wycieraczki o dwa ząbki do góry na mocowaniu ale kiczowato wygląda.
Pozdrawiam.

Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
coś w tem jest, ja też jak przełącze na SUMMER to wycieraczki stają dęba zamiast w spoczynku schować się pod szybę. Jak ktoś problem rozgryzł to proszę o info. Jak nikt nic nie wie, to w przyszły weekend czeka mnie "zabawa" z wycieraczkami...
Narazie Proba nie ma...
Toyota Varina E '93 1,6 GLX (glx=wypasik)
SC 1.1 Van '03
SC 1.1 Van '03
Jak skończe "zabawę" ze szwankującą klimą, wezmę się na poważnie za ten w sumie błachy problem z upartymi wycieraczkami. Mam wrażenie, że usterka jest banalna (odwrotnie podpięta jakaś wtyczka lub zasilania). Jak zrobie to dam tu na forum instrukcje.
Narazie Proba nie ma...
SC 1.1 Van '03
SC 1.1 Van '03
-
- Klubowicz
- Samochód: 3.0 V6 LX '90, 2.2 GT '92
- Galeria: viewtopic.php?t=7746
- Sam
- Samochód: Probe 96r, 2.0 16V
- Galeria: viewtopic.php?t=17752
panel bezpieczników
Mam pytanie:
Jest panel bezpieczników z lewej strony na dole pod kierownicą. Do tego panelu jest doprowadzona wiązka. Ja mam włączoną w wtyk oznaczony LATO. Jest natomiast jeszcze wtyk z napisem ZIMA. Czy ktoś wie czym się różnia i jakie posiadają funkcje lub mozliwości oba podłączenia (LATO lub ZIMA) ?
Jest panel bezpieczników z lewej strony na dole pod kierownicą. Do tego panelu jest doprowadzona wiązka. Ja mam włączoną w wtyk oznaczony LATO. Jest natomiast jeszcze wtyk z napisem ZIMA. Czy ktoś wie czym się różnia i jakie posiadają funkcje lub mozliwości oba podłączenia (LATO lub ZIMA) ?

2.2 GT Turbo '91
Nie do konca, poniewaz najprawdopodobniej mial silnik wycieraczekMario pisze:Przełącz a wszystko stanie się proste !!!
wyminiany. Bardzo duzo osob tak ma. W wiekszosci osoby maja na
winter a po przelaczeniu na summer wycieraczki staja deba. Dino ma na
summer i mu sie nie chowaja elegancko pod maske czyli to by wskazywalo
ze juz ta funkcja nie dziala. Zachodzi tez opcja ze po przelaczeniu nic sie
nie stanie czyli wycieraczki zostana w takim polozeniu jak byly.
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
panel bezpieczników
Dzięki. Już jestem uswiadomiony.
Będę testował...
Jest tam jeszcze coś ciekawego ?
Będę testował...

Jest tam jeszcze coś ciekawego ?
2.2 GT Turbo '91
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
WitamSqad pisze:He he ja też tak mam w położeniu summerTomi pisze:choc wypadki sie zdazaja.. jak z phillipe zmienilismy jego to mial piora pionowo w polozeniu summer hyhyhy fast & foods...
Ponawiam temat bo nurtuja mnie te wycieraczki i mi tez stoja

Czy ktos moze zrobil juz to?? czy to jest wina silniczka??
Pozdrawiam

SAM
Znajduje się to w pod klapka od bezpieczników wewnątrz auta.
Musisz się schylić troszkę.
z reszta jak zdejmiesz osłonkę od bezpieczników to na niej jest opis i są tam zaznaczone właśnie pozycje summer i winter (przynajmniej u mnie tak jest) więc nie powinieneś mieć problemu z odczytaniem tego.
Swoją drogą u mnie wszystko działa normalnie jak ustawiłem summer to od razu ładnie schowały się pod maskę.
Znajduje się to w pod klapka od bezpieczników wewnątrz auta.
Musisz się schylić troszkę.
z reszta jak zdejmiesz osłonkę od bezpieczników to na niej jest opis i są tam zaznaczone właśnie pozycje summer i winter (przynajmniej u mnie tak jest) więc nie powinieneś mieć problemu z odczytaniem tego.
Swoją drogą u mnie wszystko działa normalnie jak ustawiłem summer to od razu ładnie schowały się pod maskę.

I gen. GT '89 (261A) Trip, overhead... kiedyś:(
MUSTANG 5.0 V8 SSP-- teraz

- Witek.w-wa
- Samochód: brak
U mnie tez przelacznik dziala dobrze.
Zreszta w polozeniu summer schowane wycieraczki pod maske wygladaja duzo ladniej, niz w polozeniu zima bo wtedy wystaja tak jak w kazdym samochodzie.
Ja dlatego na zime nie przestawiam wycieraczek choc jest to wtedy bardziej upierdliwe podczas opadow sniegu.
ps.
a u Ciebie 5150 ze zdjecia wynika ze sa w gornym polozeniu ??
Zreszta w polozeniu summer schowane wycieraczki pod maske wygladaja duzo ladniej, niz w polozeniu zima bo wtedy wystaja tak jak w kazdym samochodzie.
Ja dlatego na zime nie przestawiam wycieraczek choc jest to wtedy bardziej upierdliwe podczas opadow sniegu.
ps.
a u Ciebie 5150 ze zdjecia wynika ze sa w gornym polozeniu ??
2.2L, 89 LX (253A)USA automat,digital,
trip computer, welur -regatta blue-
trip computer, welur -regatta blue-

Witek
Masz racje na zdjęciu są jeszcze w pozycji "winter".
Jak kupiłem auto (w październiku) to tak były.
Ale potem przestawiłem sobie i już "summer" cały czas.
Zgadzam się że auto wygląda o wiele łądniej jak są schowane
i tak też mam teraz i nie mam zamiaru już tego przestawiać.
Chociaż jak napada w nocy to potem ciężko im jest się wydostać
ale... co tam tak jest fajniej!!

Masz racje na zdjęciu są jeszcze w pozycji "winter".
Jak kupiłem auto (w październiku) to tak były.
Ale potem przestawiłem sobie i już "summer" cały czas.
Zgadzam się że auto wygląda o wiele łądniej jak są schowane
i tak też mam teraz i nie mam zamiaru już tego przestawiać.
Chociaż jak napada w nocy to potem ciężko im jest się wydostać
ale... co tam tak jest fajniej!!

I gen. GT '89 (261A) Trip, overhead... kiedyś:(

- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Ja jeżdżę na letnim. Przełączyłem już na zimowe, ale wróciłem, bo jak Ci na szybę ktoś chlapnie błotem i wciśniesz spryskiwacz to ma szansę trochę zmoczyć, a w zimowym najpierw wycieraczka od razu rusza po suchej szybie.
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade