Mój Ford Problem z 96 roku podczas zimy zaczął gasnąć w trakcie jazdy i już nie odpalał. Okazało się, że to wina czujnika silnika krokowego. Po odpięciu wtyczki problem ustał, za to teraz obroty są za wysokie i występuje ich falowanie podczas jazdy na benzynie. Chciałem zamówić całą przepustnicę, ale okazało się, że mój rocznik ma już inny model i nie mogę takiej znaleźć na allegro. Rozbierałem przepustnicę jakieś 2 miesiące temu żeby ją wyczyścić, ale nie przypominam sobie żeby był tam jakiś kod po którym mogę szukać części. Teraz nie mam już jak sprawdzić bo trudno tam coś dojrzeć, a nie chcę demontować znowu wszystkiego żeby nie uszkodzić nowej uszczelki, samochód jest mi cały czas potrzebny... Czy wiecie jaki model przepustnicy od mazdy może pasować do Probe, rocznik z przełomu 96/97? Mój ma widoczną nalepkę z różowym oznaczeniem D2. Załączam zdjęcie:

Widziałem identyczne z wyglądu modele, ale w mazdach z późniejszych lat i żadna nie ma oznaczenia D2. Dlatego chciałem zapytać, czy jeżeli kupię przykładowo, taką używkę na allegro, to będzie pasować? Link:
http://allegro.pl/przepustnica-mazda-pr ... tabsAnchor
Dziękuję dobrym duszyczkom!