Gwarancja? Pewnie - niech i nawet będzie. Będziesz udowadniał swoje racje przez telefon do stanów czy gdzie to ew. kupisz? Poza tym ja raczej zgadzam się ze słowami M-Pro - trzeba to zrobić tak by było bezpiecznie, a nie że w przypadku gdy szlag trafi siłownik drzwi całym ciężarem roztrzaskają komuś łeb. Żadnen zawias z tych co oglądałem nie miał zabezpieczenia ani w przypadku awarii (złamania) siłownika, ani pęknięcia trzpienia odpowiadającego za uchylenie się drzwi. W pierwszym przypadku drzwi lecą (a ważą >25 kg) z wysokości metra w dół - nie sądzę żeby wytrzymał to zawias - a nawet jeśli wytrzyma to śruby trzymające zawias raczej nie. W drugim - w przypadku podmuchu porywiatego wiatru drzwi mamy albo na dachu probka, albo na dachu auta co stoi obok. Obie opcje nie za ciekawe.

Siedziałem nad tym trochę sam, potem z M-Pro, i wypracowaliśmy 2 rozwiązania. Jeśłi plany się nie pokrzyżują to pod koniec marca będzie prototyp. A jak się sprawdzi.... ja tam zgredem nie jestem

Ostatnia sprawa to koszt. 1200$ to 4000zł. Koszt wykonania jednego zawiasu z siłownikiem szacuje na 300-500zł. też chyba sprawa jest jasna.....