Wielkie dzięki! Pozdrawiam

SERDECZNE DZIĘKI CynkiCynki pisze:Night pisze:Witam. Chciałbym sie zapytać czy są wsród Was szczęśliwi posiadacze Probaska GT 2,2 Turbo - I generacji - z instalacją gazową? Jesli tak podzielcie się wrażeniami i opiszcie prosze jaką macie instalację.
Wielkie dzięki! Pozdrawiam
No, jesteś "świeży" to pominę wątek "szukaj"
http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=1534
tutaj był niedawno klepany wątek twojego typu.
poczytaj.
pozdrowienia.
no nieee... standardem to ona na szczescie jeszcze dluuugo nie bedzieAnonymous pisze:instalacja LPG w Probe to chyba juz standard![]()
Ile kosztowała ta instalacja i jaki to rodzaj instalacji,bo właśnie jestem przed montażem w swoim?Adamkat pisze:Witam ja mam w swoim instalacje w 2.2 GT !! i nie narzekam zadowolony jestem z niej. Jesli chodzi o przyspieszenie to nie odczuwalna roznica a powiedzialbym nawet ze mam wiekszy pedzel na gazie jak na benzynie a to dlatego ze sterowniku mozna sobie ustawic dawke gazu w zaleznosci jak chce sie jezdzic. Co do instalacji to nawet nie wiem jaka mam dokladnie ale sie dowiem.hehe.sterownik do niej to Stad 50. Z doswiadczenia wiem to trzeba dobrze poszukac dobrego gazownika bo koncowy efekt moze byc marny!!
i klepie od gazu?? Znajomy w swoim aucie nie ma gazu i też mu klepie.piotrek pisze:tanio sie jezdzi ale głowica cierpi klepie mi zawór lub popychacz
zwykla lub sekwencja...wszystko zalezy jaka gotowka dysponujesz...piotrek pisze:normalna z kompem wystarczy tylko dobry fachowiec musi zakładać
albo droższa instalacja sekwencyjna
muszę to skomentować...Alexs pisze:sekwencja jeśli już,z normalną będzie problem,komp też nic nie pomoże jak ma strerzelić to i tak strzeli. Nie każdy gazownik sie podejmie założenia do turbo
Rety!!! A ja gdzies napisałam, ze są??? Proste,ze są tylko na wtryskach, co nie znaczy,ze w gaźnikowcach gaz nie strzela...strzela tylko powoduje inne uszkodzenia, mniej bolesne i tyle...pimpo pisze:rety dziewczyno... w gaźnikowcach nie ma przepływomierzy!!
pozdro
zawsze dzieje się to za sprawą nieprawidłowo działającej instalacji WN czyli prościej mówiąc tego że iskra zostanie "wystrzelona" nie tam gdzie powinnaAlexs pisze:i nie jest prawdą,ze tylko przy przebiciach gaz strzela,przeważnie tak jest ale nie zawsze...