Wielkie dzięki! Pozdrawiam

SERDECZNE DZIĘKI CynkiCynki pisze:Night pisze:Witam. Chciałbym sie zapytać czy są wsród Was szczęśliwi posiadacze Probaska GT 2,2 Turbo - I generacji - z instalacją gazową? Jesli tak podzielcie się wrażeniami i opiszcie prosze jaką macie instalację.
Wielkie dzięki! Pozdrawiam
No, jesteś "świeży" to pominę wątek "szukaj"
http://www.fordprobe.pl/forum/viewtopic.php?t=1534
tutaj był niedawno klepany wątek twojego typu.
poczytaj.
pozdrowienia.

no nieee... standardem to ona na szczescie jeszcze dluuugo nie bedzieAnonymous pisze:instalacja LPG w Probe to chyba juz standard

Ile kosztowała ta instalacja i jaki to rodzaj instalacji,bo właśnie jestem przed montażem w swoim?Adamkat pisze:Witam ja mam w swoim instalacje w 2.2 GT !! i nie narzekam zadowolony jestem z niej. Jesli chodzi o przyspieszenie to nie odczuwalna roznica a powiedzialbym nawet ze mam wiekszy pedzel na gazie jak na benzynie a to dlatego ze sterowniku mozna sobie ustawic dawke gazu w zaleznosci jak chce sie jezdzic. Co do instalacji to nawet nie wiem jaka mam dokladnie ale sie dowiem.hehe.sterownik do niej to Stad 50. Z doswiadczenia wiem to trzeba dobrze poszukac dobrego gazownika bo koncowy efekt moze byc marny!!
i klepie od gazu?? Znajomy w swoim aucie nie ma gazu i też mu klepie.piotrek pisze:tanio sie jezdzi ale głowica cierpi klepie mi zawór lub popychacz

To jest uzależnione od stanu technicznego silnika.
 To jest uzależnione od stanu technicznego silnika. 
  POZDRAWIAM WSZYSTKICH KLUBOWICZOW
  POZDRAWIAM WSZYSTKICH KLUBOWICZOW 
zwykla lub sekwencja...wszystko zalezy jaka gotowka dysponujesz...piotrek pisze:normalna z kompem wystarczy tylko dobry fachowiec musi zakładać
albo droższa instalacja sekwencyjna
 :(:( BYL KIEDYS PIEKNY
:(:( BYL KIEDYS PIEKNY  :(:(  TERAZ 2gen 2,5 V6
:(:(  TERAZ 2gen 2,5 V6  

<br>
 <br> :)</b>
:)</b> :(:( BYL KIEDYS PIEKNY
:(:( BYL KIEDYS PIEKNY  :(:(  TERAZ 2gen 2,5 V6
:(:(  TERAZ 2gen 2,5 V6  

<br>
 <br> :)</b>
:)</b>muszę to skomentować...Alexs pisze:sekwencja jeśli już,z normalną będzie problem,komp też nic nie pomoże jak ma strerzelić to i tak strzeli. Nie każdy gazownik sie podejmie założenia do turbo

Rety!!! A ja gdzies napisałam, ze są??? Proste,ze są tylko na wtryskach, co nie znaczy,ze w gaźnikowcach gaz nie strzela...strzela tylko powoduje inne uszkodzenia, mniej bolesne i tyle...pimpo pisze:rety dziewczyno... w gaźnikowcach nie ma przepływomierzy!!
pozdro

zawsze dzieje się to za sprawą nieprawidłowo działającej instalacji WN czyli prościej mówiąc tego że iskra zostanie "wystrzelona" nie tam gdzie powinnaAlexs pisze:i nie jest prawdą,ze tylko przy przebiciach gaz strzela,przeważnie tak jest ale nie zawsze...
 nie może nastąpić strzał bez zapłonu przecież a za zapłon odpowiedzialna jest instalacja WN
 nie może nastąpić strzał bez zapłonu przecież a za zapłon odpowiedzialna jest instalacja WN
 wiecie co?  trochę to inaczej ejst....
 wiecie co?  trochę to inaczej ejst....  jeśli gaz ma się mieszać i przez mikser jest on wysysany do kolektora to wersje z turbo są trudniejsze bo tam robi się nie tylko podciśnienie ale też i ciśnienie... i dlatego  te instalacje niekoniecznie ochoczo współpracują.
 jeśli gaz ma się mieszać i przez mikser jest on wysysany do kolektora to wersje z turbo są trudniejsze bo tam robi się nie tylko podciśnienie ale też i ciśnienie... i dlatego  te instalacje niekoniecznie ochoczo współpracują.  sekwencja nie...
 sekwencja nie...