Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.

radio i oświetlenie nie działa

Moryc
Samochód: brak

radio i oświetlenie nie działa

Post autor: Moryc »

Witam!
W dniu dzisiejszym jak co dnia odpaliłem autko, ale po kilku sekundach się zorientowałem, że coś jest nie tak. Nie działa radio, nie działa oświetlenie kabiny i bagażnika oraz jest lekkie podświetlenie symbolu otwartych drzwi (nie świeci się intensywnie, tylko jest przytłumiony) - mimo że wszystko było zamknięte. Sprawdziłem bezpieczniki i wydają się ok (jak na mój gust:)), ale pewności nie mam.
Wydaje mi się, że problem tkwi w alarmie. Mam stary alarm zainstalowany jeszcze przez poprzedniego właściciela, który nie był w ogóle używany. Postanowiłem go zacząć używać i wtedy w sumie się zaczęło. Alarm zaczął działać, ale nigdy nie byłem pewien kiedy zawyje syrena. Zazwyczaj było tak, że jak po wejściu do auta nie włożyłem kluczyka to wtedy się włączał, ale niekiedy się też włączał jak uruchamiałem silnik (dla wyjaśnienia nie mam immo).
Aha, korzystałem z opcji szukaj i znalazłem w jednym poście informację MIH-a, że jak miał spaprany alarm to przy przekręceniu kluczyka zapalała mu się lampka FUEL CUT OUT, która gasła po włączeniu silnika - mam to samo.
Proszę o pomoc i informacje.
Awatar użytkownika
Jedrek
Samochód: Igen 1992 2,2GT
Kontakt:

Post autor: Jedrek »

No to może byś dopisał co za autko, który rok itp. :twisted:

Nie jesteśmy jasnowidzami :shock:

Najlepiej uzupełnij stopkę :wink:
Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Moryc

do odpowiedzi zapomniałem dodać :D
Moryc

wszystko już mi się pokręciło z tym wysyłaniem wiadomości na forum
Nie wiem czy jedna wiadomość doszła, więc powtarzam
Mam Probe II, 1993r., USA, 2.0
Awatar użytkownika
RX
Samochód: '99 Corvette
Galeria: viewtopic.php?t=17374
Kontakt:

Re: radio i oświetlenie nie działa

Post autor: RX »

Moryc pisze:-ciach!-
Aha, korzystałem z opcji szukaj i znalazłem w jednym poście informację MIH-a, że jak miał spaprany alarm to przy przekręceniu kluczyka zapalała mu się lampka FUEL CUT OUT, która gasła po włączeniu silnika - mam to samo.
Proszę o pomoc i informacje.
:shock: też tak mam... i to chyba nie dziwne skoro instrukcja którą mam ma taki stan na okładce i podaje, że jest to normalne? Przekręcasz kluczyk, pali się fuel cut out ponieważ przed odpaleniem mam immo i odcina mi paliwo, przekręcam i znika bo zdycha immo? Sorry za zamieszanie jak coś - jestem zielony w temacie... jednak poruszając ten temat po prostu chciałbym się czegoś nauczyć ;-)

Pzdr.
1999 Corvette
We are American Thunder Cars!
http://amthunder.pl
Awatar użytkownika
medici

Post autor: medici »

hmmm z tym radiem i podświetleniem to stawiałbym na jakś bezpiecznik.
bo w sumie rzadko alarmy podłączone są do podświetlenia kokpitu i do radia.
może gdy włączałeś długo nieużywany alarm to wtedy poszło jakieś zwarcie i walnęło bezpiecznik.
pozdrooo.......
.....2.0 16V 94'.....
Moryc

dziś po pracy posprawdzam jeszcze raz bezpieczniki i dam znać co ustaliłem.
Tylko byłem wściekły, że to mi się zdarzyło wczoraj bo dziś miałem długi wyjazd i bez muzyki:)
No ale posluchałem sobie silniczka!!!
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Trójmieście napełnią mi klimatyzację środkiem r24?
Moryc

wyjaśniło się po dokładnym przejrzeniu bezpieczników jak było jasno :D
winny był jedne z nich tak więc temat jest już nieaktualny
dziękuję za porady
ale ma kolejne pytanie czy ktoś orientuje się gdzie mogę napełnić w Trójmieście klimatyzację czynnikiem r24?
ODPOWIEDZ

Wróć do „II gen (1993 - 1997)”