Witam!
W dniu dzisiejszym jak co dnia odpaliłem autko, ale po kilku sekundach się zorientowałem, że coś jest nie tak. Nie działa radio, nie działa oświetlenie kabiny i bagażnika oraz jest lekkie podświetlenie symbolu otwartych drzwi (nie świeci się intensywnie, tylko jest przytłumiony) - mimo że wszystko było zamknięte. Sprawdziłem bezpieczniki i wydają się ok (jak na mój gust:)), ale pewności nie mam.
Wydaje mi się, że problem tkwi w alarmie. Mam stary alarm zainstalowany jeszcze przez poprzedniego właściciela, który nie był w ogóle używany. Postanowiłem go zacząć używać i wtedy w sumie się zaczęło. Alarm zaczął działać, ale nigdy nie byłem pewien kiedy zawyje syrena. Zazwyczaj było tak, że jak po wejściu do auta nie włożyłem kluczyka to wtedy się włączał, ale niekiedy się też włączał jak uruchamiałem silnik (dla wyjaśnienia nie mam immo).
Aha, korzystałem z opcji szukaj i znalazłem w jednym poście informację MIH-a, że jak miał spaprany alarm to przy przekręceniu kluczyka zapalała mu się lampka FUEL CUT OUT, która gasła po włączeniu silnika - mam to samo.
Proszę o pomoc i informacje.
Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous.
radio i oświetlenie nie działa
- Jedrek
- Samochód: Igen 1992 2,2GT
- Kontakt:
No to może byś dopisał co za autko, który rok itp.
Nie jesteśmy jasnowidzami
Najlepiej uzupełnij stopkę

Nie jesteśmy jasnowidzami

Najlepiej uzupełnij stopkę

Fioletowy FORD PROBE I czywiście GT + LPG OMVL DREAM XXIN:):):):):)
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
Yamaha Xj 550 `83
Kawasaki ZZR600 `98
był: † Black Ford Frobe 2,2 Turbo GT `92 + LPG OMVL DREAM XXIN † A.D. 08.12.2006 Death! ;(
- RX
- Samochód: '99 Corvette
- Galeria: viewtopic.php?t=17374
- Kontakt:
Re: radio i oświetlenie nie działa
Moryc pisze:-ciach!-
Aha, korzystałem z opcji szukaj i znalazłem w jednym poście informację MIH-a, że jak miał spaprany alarm to przy przekręceniu kluczyka zapalała mu się lampka FUEL CUT OUT, która gasła po włączeniu silnika - mam to samo.
Proszę o pomoc i informacje.

Pzdr.