Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
A płyn chłodniczy jest?? dość często się dzieje tak jeśli nie ma płynu w zbiorniczku. Jeśli to ma być sonda to ja bym wykręcił starą i wyczyścił ją dokładnie acetonem, powinno pomóc, w sondzie raczej nie ma co się popsuć.
RedShadow pisze:A płyn chłodniczy jest?? dość często się dzieje tak jeśli nie ma płynu w zbiorniczku. Jeśli to ma być sonda to ja bym wykręcił starą i wyczyścił ją dokładnie acetonem, powinno pomóc, w sondzie raczej nie ma co się popsuć.
a ja słyszałem, że sondy mają swój okres żywotności... coś ok. 100tyś. km...
jeśli chodzi o ceny...to ja się ostatnio dowiadywałem! oryginalna w Maździe coś ok. 450PLN! w normalnym sklepie (inter cars - Olsztyn) najtańsza była NGK - 130PLN...
Ostry pisze:
a ja słyszałem, że sondy mają swój okres żywotności... coś ok. 100tyś. km...
jeśli chodzi o ceny...to ja się ostatnio dowiadywałem! oryginalna w Maździe coś ok. 450PLN! w normalnym sklepie (inter cars - Olsztyn) najtańsza była NGK - 130PLN...
też słyszałem takie opinie, ale sonda działa na zasadzie reakcji chemicznych, i może to być dwojaki sposób zużycia.
Sonda pisze:Sonda lambda
W tym wypadku chodzi o sondę do pomiaru zawartości tlenu zbudowaną z dwutlenku cyrkonu (ZrO2), działającą zgodnie z zasadą wymyśloną przez W. Nernsta (niemiecki fizyko-chemik, 1864-1941). Naukowiec ten odkrył, że potencjał normalny elektrody można określać w zależności od oddziałującego na nią stężenia tlenu.
Przenosząc tę zasadę na sondę lambda oznacza to, że resztkowa zawartość tlenu w spalinach może być mierzona za pomocą umieszczonych na sondzie lambda elektrod.
Bylem u mechanika twierdzi ze sonda dziala dobrze ale moze to byc silniczek krokowy i trzeba go wymienic albo przeczyscic.Niewiem juz co mam myslec bo ci mechanicy najchetniej wymieniliby caly silnik na nowy i problem z glowy ale glupta
no wlasnie ja tez mam klopot z sonda -tzn tak mi sie wydaje i dlatego chcilabym ja sprawdzic - czy wie ktos moze jakie wartosci powinny sie pojawic jak przystawie miernik do sondy wogole to sie mierzy opor czy napiecie???
hmm no ale te zmiany powinny byc wyrazne np jak przegazuje ostro to powinno sie duzo zmienic czy malo ?? bo na postoju silnik nie jest obciazony przeciez-- maciucha ile u ciebie taka sonda kosztuje ?? i jak radzicie leepiej kupic niemiecka np Boscha czy jakas japonska ?? czy tam NGK ?? dzieki pozdroo
Uniwersalna kosztuje 78 zlociszy nowa.Pewnie i tak bedzie lepsza niz stara Takie firmowe to nawet 400 zloty.Mysle ze na uzywana nie ma co wymieniac.Niewiem sam korci mnie zeby kupic ta uniwersalna i sprobowac.Mam 1 przewodowa wiec 78,a 2 lub 3 przewodowa kosztuje do 150 zl.Mowa o uniwersalnych.Pozdrowki narka.
kicur pisze:hmm no ale te zmiany powinny byc wyrazne np jak przegazuje ostro to powinno sie duzo zmienic czy malo ?? bo na postoju silnik nie jest obciazony przeciez-- maciucha ile u ciebie taka sonda kosztuje ?? i jak radzicie leepiej kupic niemiecka np Boscha czy jakas japonska ?? czy tam NGK ?? dzieki pozdroo
Jak przygazujesz i przytrzymasz to powinno trzymać przy dolnej granicy. A na jałowym dość szybko się zmieniać, w ciągu sekundy ze dwa trzy razy. Sonda uniwersalna (ma inną wtykę i musisz sam sobie poradzić) z NGK kosztuje jak dla Ciebie 130zł, najtańsza u mnie 90zł
Kupilem japonska za 78 zl.Musze go przegonic i zobacze jak sie zachowuje.Wymiana wtyczki kosztowala mnie 10 zl.Narazie jest troszke lepiej ale jeszcze faluja minimalnie obroty.Mechanik mowi ze musi sie troche przepalic i powinno byc dobrze.Niewiem jak nie to to musze zobaczyc do silniczka krokowego.Pozdrawiam
no no Maku pogon go troszke przepal i daj znac ile na setke pali na nowej sondzie - jak tylko ja sprawdzisz to wez napisz czy sie dobrze ta japonska sonda sprawuje- bo gdzies na necie ostatnio widzialem Boscha za 100 z hakiem no i wlasnie nie wiem jaka kupic -co radzicie???a tak wogole to obroty na biegu jalowym nie zaleza chyba od sondy - tzn tak mi sie wydaje - ja jak mialem problem z obrotami to przeczyscilem styki na kostce od czujnikia biegu jalowego ktory jest w skrzyni biegow i od tego momentu obroty sa git tzn najpierw przeczyscilem a potem sie zastanawialem dlaczego obroty mi sie poprawily i sobie wlasnie przypomnialem ze czyscilem kilka kostek i miedzyinnymi ta od skrzyni biegow- też zajrzyj do niej bo moja byla calkiem zasniedziala -pozdrawiam
Pogonilem go.Spalanie normalnie tak jak przedtem.Tak mi sie wydaje ale z moimi obrotami dalej jest nie tak.Sprobuje z ta kostka tylko nie mam pojecia nic o mechanice i nie wiem gdzie jej szukac.Pod maske zagladam jak wymieniam olej lub sie cos zepsuje.Sonda uwazam w pozadku.Po co wydawac wiecej kasy.Zreszta lepsza tania ale nowa niz stara nie wiadomo kiedy zmieniana.Tak mysle.A z obrotami kombinuje dalej i placze.
a ja proponuje zajrzec do swiec, przeczyscic je i sprawdzic przewody i ewentualnie kopulke.
ale przede wszystkim sprawdz swiece czy nie sa podrdzewiale - wyczysc je.
pozdro
fazario pisze:a ja proponuje zajrzec do swiec, przeczyscic je i sprawdzic przewody i ewentualnie kopulke.
ale przede wszystkim sprawdz swiece czy nie sa podrdzewiale - wyczysc je.
pozdro
a moze lapie lewe powietrze?moze weze sa popekane lub obejmy slabo dokrecone?
u mnie tak bylo a co do sondy to kilka kilometrow zrobilem na odlaczonej sondzie lambda (niechcacy ja urwalem bo wisiala na jednym druciku i jechalem do garazu aby to przylutowac) i na odlaczonej sondzie obroty zachowywaly sie normalnie....ciezko wyczuc jednym slowem...
pozdro
no u mnie zadnej roznicy nie ma czy sonda podlaczona czy nie... obroty na jalowym troche ponad 700, chodzi niby normalnie, jak ostro przygazuje do odciecia to leci czarny dym z tlumika i caly jest mokry zarowno tlumik i wszystko dookola niego:] podczas jazdy czesto strzela mi z tlumika przy zmianie biegow... czasem jak pier*** to nawet fajnie :D:D weze cale, nie popekane, zadnego lewego powietrza nie bierze...
Zwyklym miernikiem do pradu niezmerzysz napecia na sadzie,a nowa sada z boscha to 270zeta(tyle placilem do civica bo orginal niecaly 1000)a za jedno zylowa to placisz mniej
Jakby co to mam sondę do jedynki na handelek. Za 30 zł będzie twoja Sprawna, wyczyszczona, nie montowałem u siebie bo nigdy czasu nie miałem a teraz już jedynki nie mam więc sprzedaję
Był PROBE GT 2.2 Turbo '89 Full Opcja z Qresko Red Inside
Jest PROBE 2.5 V6 '94. Dostał nowe serduszko dzięki 2Ya
Jest SCENIC II ph I 2003 Lux Privilege pierońskie 1.6 115 KM