Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Instalacja LPG a zakłócenia
Instalacja LPG a zakłócenia
Od niedawna mam Probe USA 2.0 93r z instalacją gazową Lovato.Sprzedający zapewniał mnie że pojawianie i znikanie kontrolki check engine jest spowodowane samym posiadaniem instalacji LPG.Czy to możliwe?
Błąd się resetuje wraz ze zniknięciem kontrolki i nie można go odczytać.
Błąd się resetuje wraz ze zniknięciem kontrolki i nie można go odczytać.
Ford Probe USA 2.0 1993r BASE
Na sterowniku sondy lamda jest napis MINI firmy Lecho.Gazownik-szef stwierdził że to prosta instalacja i ma za ubogą elektronikę do tego auta a jego pracownik dodał że miał taką samą w swojej mazdzie,i była ok.Podłączył swoje urządzonko z migającymi diodami i wyregulował tak, że jadąc check engine palił się mi prawie non stop a wolne obroty na 800obr.
Dzisiaj inny gazownik podniósł na 1000obr. i wzbogacił mieszankę , check engine zapalał się przeważnie w czasie jazdy pod górkę lecz gasł szybciej aniżeli poprzednio.
ogólnie auto pracuje ok.tyle że wkurza mnie ta kontrolka
Dzisiaj inny gazownik podniósł na 1000obr. i wzbogacił mieszankę , check engine zapalał się przeważnie w czasie jazdy pod górkę lecz gasł szybciej aniżeli poprzednio.
ogólnie auto pracuje ok.tyle że wkurza mnie ta kontrolka
- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
Z tym leczeniem przez stłuczenie termometru to sobie oczywiście Sqad zażartował
(mam nadzieję)

(mam nadzieję)
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- laptop
- Galeria: viewtopic.php?t=5531
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
- Sqad
- Kontakt:
-
- Galeria: viewtopic.php?t=5520
Hmm... czyli ktoś sprofanował Probe zwykłą instalacją? Niech będzie przeklęty na wieki, a jego auto niechaj pali 17 litrów
.
A na poważnie - masz rację, po założeniu stożka do inst. mieszalnikowej bankowo będzie zbyt uboga mieszanka i problemy ze stabilnym działaniem instalacji. Ale dobry gazownik wyreguluje...

A na poważnie - masz rację, po założeniu stożka do inst. mieszalnikowej bankowo będzie zbyt uboga mieszanka i problemy ze stabilnym działaniem instalacji. Ale dobry gazownik wyreguluje...
..........
.........
.....The Power of Dreams.....

.....The Power of Dreams.....
No właśnie!ktoś założył tanią instalację i filtr stożkowy a ja teraz duma
m nad tym pasztetem.Palił mi ostatnio ok.9do10litrów przy jeżdzie mieszanej,teraz mam bardziej wzbogaconą mieszankę i podniesione wolne obroty na 1000;gazownik stwierdził że za uboga mieszanka niszczy silnik!pojeżdżę trochę z tym ustawieniem,zobaczymy ile teraz żre gazu.
m nad tym pasztetem.Palił mi ostatnio ok.9do10litrów przy jeżdzie mieszanej,teraz mam bardziej wzbogaconą mieszankę i podniesione wolne obroty na 1000;gazownik stwierdził że za uboga mieszanka niszczy silnik!pojeżdżę trochę z tym ustawieniem,zobaczymy ile teraz żre gazu.
- Sqad
- Kontakt:
Nieprawda. Po prostu stożek trzeba umieścic "dalej" od miksera a wszystko będzie ok. No oczywiście reulacja - bez tego się nie obejdzie.Sqad pisze:Zwykła instalacja i stożek w wolnossącym nie będą nigdy dobrze działać, wywal stożek najlepiej albo obłóż go szmatą.
Mówię bo wiem, a nie wiem bo mówię.....
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
GG: nie używam
(mój numer tel jest na tym forum - chcesz pogadać - poszukaj)
- Sqad
- Kontakt:
-
- Galeria: viewtopic.php?t=6634
Teraz ja dodam kilka słów z moich doświadczeń.
Mam zwykłą instalacje na sterowniku BINGO S6 i czek nie zapala się wcale, zamontowany jest do tego filtr stożkowy a mikser jest między filtrem a przepływką. Co do kontrolki czek zapalała mi sie jak w czasie prób z instalacją miałem zamontowaną zwykłą śróbę a teraz widze tę kontrolę tylko przy uruchamianiu silnika. Jak kupiłem auto kontrola czek zapalała mi się na benzynie przy równomiernej prędkości a przyczyną okazała się uszkodzona przednia sonda lambda (150zł BOSCH) i teraz wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zainteresowanym mogę dać namiar na gazownika który mi to robił oraz kilka fotek na meila dla zobrazowania sprawy
Mam zwykłą instalacje na sterowniku BINGO S6 i czek nie zapala się wcale, zamontowany jest do tego filtr stożkowy a mikser jest między filtrem a przepływką. Co do kontrolki czek zapalała mi sie jak w czasie prób z instalacją miałem zamontowaną zwykłą śróbę a teraz widze tę kontrolę tylko przy uruchamianiu silnika. Jak kupiłem auto kontrola czek zapalała mi się na benzynie przy równomiernej prędkości a przyczyną okazała się uszkodzona przednia sonda lambda (150zł BOSCH) i teraz wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zainteresowanym mogę dać namiar na gazownika który mi to robił oraz kilka fotek na meila dla zobrazowania sprawy