Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !
Vertical Door Kit (LSD - Lambo Style Doors)
absolutnie nie zgadzam się na jakąkolwiek zrzutkę(gdyby mi się coś nie powiodło to by dopiero na mnie psy wieszano...).sam to zacząłem,i sam skończę jak tylko znajdę luźną kasę....proszę o cierpliwość.Temat nie umarł,i nie umrze,gdyż sam chciałbym mieć takie zawiasy w Probku....RX ...sorki trochę się uniosłem,zaraz to zmienię....
-
- Samochód: ford probe I 2.2 gt 91 r
witam ja też choruje na taki system otwierania drzwi i znalazłem na allegro zawiasy w komplecie za 2000 ale gośc ma też same siłowniki 2500N czyli 250kg udzwigu . Niedawno miałem możliwosc podnoszenia drzwi z mojego proba są cholernie ciężkie i długie. Pytanie do was czy takie siłowniki by sobie poradziły z naszymi drzwiami? niewiele samochodów spotykanych na naszych drogach ma takie długie drzwi
- Drzymek
- Samochód: Probe GT 92
- Galeria: viewtopic.php?t=5501
Ja już mam odłożoną kasę na lambo doorsy
I zależy mi na tym aby móc kiedyś otwierać sobie drzwi do góry.
A ten gość co ma po 150zł za szt. To powiedz mu może że jak by się udało, to by miał duuuże zamówienie. Może spuści z ceny, lub pożyczy Ci siłownik do testów?
Pozdrawiam!

I zależy mi na tym aby móc kiedyś otwierać sobie drzwi do góry.
A ten gość co ma po 150zł za szt. To powiedz mu może że jak by się udało, to by miał duuuże zamówienie. Może spuści z ceny, lub pożyczy Ci siłownik do testów?
Pozdrawiam!
BEAUTY...POWER...SOUL...
tu znajduje sie troche informacji na temat lambo doors'ow, moze sie cos przyda:
http://www.suped-up-cars.com/go.php?page=scissor_doors

jak masz kasę i stać Ciebie to kup sobie oryginały.jesteś pierwszą osobą w klubie której na 100% nie sprzedam tych zawiasów!nie lubię jak ktoś mnie do czegoś przymusza,i jeszcze do tego zaczyna grozić!chyba kasa którą masz na lambosy uderzyła Ci do główki...tak jak już wcześniej pisałem :JAK BĘDĘ MIAŁ LUŹNĄ KASĘ NA SIŁOWNIKI TO JE KUPIĘ,I DOKOŃCZĘ TEMAT ZAWIASÓW!roberto pisze:enduro. Kupię Ci siłowniki, npodaj cenę , i nie pierdziel że nie. Mam kasę i mnie stać. A jak mnie wywalisz to cię znajdę. ZAKOŃCZMY B TEMAT
żle mnie zrozumiałeś, pisałem że gdybyś mnie oszukał z kaską to bym Cię znalazł, oczywiście żartowałem.Piszesz że jak je zrobisz to mi ich nie sprzedasz, a wsadż je sobie. Nie wiem po co zakładasz temat skoro masz to gdzieś, zaśmiecasz tylko forum. Inni potrafią przyjąć pomoc, nic w tym złego.
Był I GEN. 2,2 GT 92r. Jest II GEN 2.5 V6
- Drzymek
A ja stanę w obronie Enduro.
Jaki ten chłopak ma obowiązek żeby zrobić te zawiasy?
Ktoś Mu każe czy co?
ŻADEN obowiązek i ŻADEN przymus!!!
To jest jego dobra wola i pasja że robi te zawiasy - to nie jest sklep, że powiesz ma to ku*** być zrobione (chociaż w sklepie też tak się nie mówi).
Ja tak jak już powiedziałem (napisałem). Mam odłożoną kasę i cierpliwie czekam, jak Enduro skończy swój projekt. Ale nie wywieram na niego presji!!! I Wy tez przestancie!!!
Jaki ten chłopak ma obowiązek żeby zrobić te zawiasy?
Ktoś Mu każe czy co?
ŻADEN obowiązek i ŻADEN przymus!!!
To jest jego dobra wola i pasja że robi te zawiasy - to nie jest sklep, że powiesz ma to ku*** być zrobione (chociaż w sklepie też tak się nie mówi).
Ja tak jak już powiedziałem (napisałem). Mam odłożoną kasę i cierpliwie czekam, jak Enduro skończy swój projekt. Ale nie wywieram na niego presji!!! I Wy tez przestancie!!!
BEAUTY...POWER...SOUL...
Panowie sprawa jest prosta.siłowniki nie kosztują mało.w każdym razie nie na tyle żeby w razie niepowodzenia wyrzucić je w kąt.dlatego nie mogę przyjąć od nikogo kasy na te siłowniki(ani prywatnej,ani składkowej z klubu)nie chcę być posądzony o to że się z czegoś nie wywiązałem.Najkorzystniejsze byłoby teraz pożyczyć od kogoś taki siłownik,wypróbować i wtedy dopiero kupić nowy.Nadałem temat kilku znajomym,może czymś to zaowocuje po nowym roku.
- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
- Drzymek
Ale w bok to tylko trochę...Maciucha pisze:Z tego co Enduro z MiH'em pisali to mają otwierać się i do góry i w bokCynki pisze:Koledzy a powiedzcie mi czy w garażu o niższym stropie niż stare kamienice jest szansa wysiąść? czy trzeba przed garażem wyjść otworzyć szybę i wepchnąć sobie probka do środka?buehiehiehiehiehie....
BEAUTY...POWER...SOUL...
- Maciucha
- Samochód: I GT
- Galeria: viewtopic.php?t=7836
- Kontakt:
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
- Galeria: viewtopic.php?t=7485
Enduro a jaki jest szacowany czas zakończenia prac nad zawiasami i kiedy będzie można je od ciebie kupić ?? Pytam bo krucho stoję z kasą a chciałbym nie być zaskoczony np. tak chłopaki zrobiłem kilka zawiasów i kto chętny oferty składać np do końca tygodnia. Bo mnie na taki wydatek z dnia na dzień nie budziet
Więc jak mógłbyś powiedzieć kiedy zamierzasz się do tego zabrać ?? Przynajmniej podaj miesiąc aby wiedzieć teoretyczny czas zakończenia prac (nie chcę cię tu pośpieszać tylko pytam)
Pozdrawiam

Pozdrawiam

PROBE "Blackbird" FE3N POWER 
Sportage FE3N 4X4

Sportage FE3N 4X4

- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
Ale to powszechnie wiadomo...Bogdan9999 pisze:Przynajmniej podaj miesiąc aby wiedzieć teoretyczny czas zakończenia prac (nie chcę cię tu pośpieszać tylko pytam)
Pozdrawiam

chłopaki, nie napalajcie się tak dziecinnie bo na prawdę jeśli nie będzie łatwo wysiąść w garażu z auta to twierdzę, że te zawiasy są do dupy... No i będą bajerem dopóki będzie siłownik trzymać a kiedy padnie...

Jak dla mnie bajer niesamowity ale czy bym go zainstalował.... kilka za i sporo przeciw....
Enduro, te drzwi MUSZĄ mieć opcję "otwórz drzwi na parkingu hipermarketu" tam nie zawsze jest wysoko strop !!!
W innych przypadkach to jak cie mogę ale uważam tę funkcjonalność za niezbędną i nieodzowną i bez niej ten cały wynalazek jest w moich oczach bez sensu

- Drzymek
Cynki - nie przesadzaj.
Przecież te drzwi nie będą się otwierać na 5m w górę, tylko na wysokość głowy, no góra na 2m. Więc myślę że nie będzie aż tak tragicznie. Piszę tak, bo może nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, ale i tak przy regulacji szerokości, to każdy znajdzie coś dla siebie...
Przecież te drzwi nie będą się otwierać na 5m w górę, tylko na wysokość głowy, no góra na 2m. Więc myślę że nie będzie aż tak tragicznie. Piszę tak, bo może nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, ale i tak przy regulacji szerokości, to każdy znajdzie coś dla siebie...
BEAUTY...POWER...SOUL...
- Mr. Cynk
- Samochód: Pontiac TransAM 350'
Drzymek,
Może masz rację, nie wiem...
ale drzwi raz że są długie - bo są, a dwa że nie mogą się uchylać tylko mają się otwierać.
jeśli dziura do wsiadania ma być komfortowa dla wyższych osób na przykład to te drzwi nie mogą się podnosić tylko kawałeczek... z tego co widzę na zachodnich stronkach probe to te drzwi idą o jakis metr w górę nie licząc w ogóle szyby.
czy wsiadanie przez wąską szparę jest fajne to nie wiem... sądzę że jest szczególnie fajne kiedy jest zima, chlapa, masz urąbane auto jak nie wiem... kapie syf z każdego kąta karoserii i właśnie wsiadasz w czystej jasnej kurtce...
Ja bym wolał sie nie przeciskać i nie ocierać o drzwi wtedy..
nie wiem, bardzo sceptycznie podchodzę do tematu bo uważam że to trzeba zrobić bardzo bardzo z głową. Na pewno nie założę dopóki nie przetestuję wsiadania u kogoś kto juz sobie to założył.
Może masz rację, nie wiem...

czy wsiadanie przez wąską szparę jest fajne to nie wiem... sądzę że jest szczególnie fajne kiedy jest zima, chlapa, masz urąbane auto jak nie wiem... kapie syf z każdego kąta karoserii i właśnie wsiadasz w czystej jasnej kurtce...

Ja bym wolał sie nie przeciskać i nie ocierać o drzwi wtedy..

nie wiem, bardzo sceptycznie podchodzę do tematu bo uważam że to trzeba zrobić bardzo bardzo z głową. Na pewno nie założę dopóki nie przetestuję wsiadania u kogoś kto juz sobie to założył.
- Pelot
- Samochód: F4
- Galeria: viewtopic.php?t=5515
- Drzymek
- Robert
- Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
- Galeria: viewtopic.php?t=6900
- Kontakt:
A gdyby tak zamiast siłownika ciśnieniowego dać elektryczny śrubowy...
Sqad - może jakiś komentarz?

Sqad - może jakiś komentarz?
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum:
Lekcja 1 (bardzo krótka) i
Lekcja 2 (krótka)

'89 2.0 Turbo downgrade

- Sqad
- Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
- Galeria: viewtopic.php?t=6231
- Kontakt:
- Bogdan9999
- Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4