Zapraszamy do zapisywania się na Zlot Forda Probe, który odbędzie się w dn. 19-22 Czerwca w Sielpi Wielkiej. Szczegóły w dziale Rendez-vous. Uwaga - zapisy przyjmujemy do końca Kwietnia !

Vertical Door Kit (LSD - Lambo Style Doors)

Awatar użytkownika
enduro
Samochód: brak

Post autor: enduro »

absolutnie nie zgadzam się na jakąkolwiek zrzutkę(gdyby mi się coś nie powiodło to by dopiero na mnie psy wieszano...).sam to zacząłem,i sam skończę jak tylko znajdę luźną kasę....proszę o cierpliwość.Temat nie umarł,i nie umrze,gdyż sam chciałbym mieć takie zawiasy w Probku....RX ...sorki trochę się uniosłem,zaraz to zmienię....
mario6264
Samochód: ford probe I 2.2 gt 91 r

Post autor: mario6264 »

witam ja też choruje na taki system otwierania drzwi i znalazłem na allegro zawiasy w komplecie za 2000 ale gośc ma też same siłowniki 2500N czyli 250kg udzwigu . Niedawno miałem możliwosc podnoszenia drzwi z mojego proba są cholernie ciężkie i długie. Pytanie do was czy takie siłowniki by sobie poradziły z naszymi drzwiami? niewiele samochodów spotykanych na naszych drogach ma takie długie drzwi
Awatar użytkownika
enduro

teoretycznie właśnie takie 250N są potrzebne....i powinny wystarczyć...
Awatar użytkownika
Drzymek
Samochód: Probe GT 92
Galeria: viewtopic.php?t=5501

Post autor: Drzymek »

Ja już mam odłożoną kasę na lambo doorsy 8)
I zależy mi na tym aby móc kiedyś otwierać sobie drzwi do góry.
A ten gość co ma po 150zł za szt. To powiedz mu może że jak by się udało, to by miał duuuże zamówienie. Może spuści z ceny, lub pożyczy Ci siłownik do testów?
Pozdrawiam!
BEAUTY...POWER...SOUL...
Bruce

Post autor: Bruce »

tu znajduje sie troche informacji na temat lambo doors'ow, moze sie cos przyda: :arrow: http://www.suped-up-cars.com/go.php?page=scissor_doors
Awatar użytkownika
roberto

Post autor: roberto »

enduro. Kupię Ci siłowniki, npodaj cenę , i nie pierdziel że nie. Mam kasę i mnie stać. A jak mnie wywalisz to cię znajdę. ZAKOŃCZMY B TEMAT
Był I GEN. 2,2 GT 92r. Jest II GEN 2.5 V6
Awatar użytkownika
enduro

roberto pisze:enduro. Kupię Ci siłowniki, npodaj cenę , i nie pierdziel że nie. Mam kasę i mnie stać. A jak mnie wywalisz to cię znajdę. ZAKOŃCZMY B TEMAT
jak masz kasę i stać Ciebie to kup sobie oryginały.jesteś pierwszą osobą w klubie której na 100% nie sprzedam tych zawiasów!nie lubię jak ktoś mnie do czegoś przymusza,i jeszcze do tego zaczyna grozić!chyba kasa którą masz na lambosy uderzyła Ci do główki...tak jak już wcześniej pisałem :JAK BĘDĘ MIAŁ LUŹNĄ KASĘ NA SIŁOWNIKI TO JE KUPIĘ,I DOKOŃCZĘ TEMAT ZAWIASÓW!
Awatar użytkownika
roberto

Post autor: roberto »

żle mnie zrozumiałeś, pisałem że gdybyś mnie oszukał z kaską to bym Cię znalazł, oczywiście żartowałem.Piszesz że jak je zrobisz to mi ich nie sprzedasz, a wsadż je sobie. Nie wiem po co zakładasz temat skoro masz to gdzieś, zaśmiecasz tylko forum. Inni potrafią przyjąć pomoc, nic w tym złego.
Był I GEN. 2,2 GT 92r. Jest II GEN 2.5 V6
Awatar użytkownika
Drzymek

A ja stanę w obronie Enduro.
Jaki ten chłopak ma obowiązek żeby zrobić te zawiasy?
Ktoś Mu każe czy co?

ŻADEN obowiązek i ŻADEN przymus!!!

To jest jego dobra wola i pasja że robi te zawiasy - to nie jest sklep, że powiesz ma to ku*** być zrobione (chociaż w sklepie też tak się nie mówi).

Ja tak jak już powiedziałem (napisałem). Mam odłożoną kasę i cierpliwie czekam, jak Enduro skończy swój projekt. Ale nie wywieram na niego presji!!! I Wy tez przestancie!!!
BEAUTY...POWER...SOUL...
Awatar użytkownika
enduro

Panowie sprawa jest prosta.siłowniki nie kosztują mało.w każdym razie nie na tyle żeby w razie niepowodzenia wyrzucić je w kąt.dlatego nie mogę przyjąć od nikogo kasy na te siłowniki(ani prywatnej,ani składkowej z klubu)nie chcę być posądzony o to że się z czegoś nie wywiązałem.Najkorzystniejsze byłoby teraz pożyczyć od kogoś taki siłownik,wypróbować i wtedy dopiero kupić nowy.Nadałem temat kilku znajomym,może czymś to zaowocuje po nowym roku.
Awatar użytkownika
Mr. Cynk
Samochód: Pontiac TransAM 350'

Post autor: Mr. Cynk »

Koledzy a powiedzcie mi czy w garażu o niższym stropie niż stare kamienice jest szansa wysiąść? czy trzeba przed garażem wyjść otworzyć szybę i wepchnąć sobie probka do środka? :twisted: buehiehiehiehiehie.... :D
Awatar użytkownika
Maciucha
Samochód: I GT
Galeria: viewtopic.php?t=7836
Kontakt:

Post autor: Maciucha »

Cynki pisze:Koledzy a powiedzcie mi czy w garażu o niższym stropie niż stare kamienice jest szansa wysiąść? czy trzeba przed garażem wyjść otworzyć szybę i wepchnąć sobie probka do środka? :twisted: buehiehiehiehiehie.... :D
Z tego co Enduro z MiH'em pisali to mają otwierać się i do góry i w bok :D
ObrazekObrazekautomat USA '90
a na spotach u Golluma => Obrazek :mrgreen:
Awatar użytkownika
Drzymek

Maciucha pisze:
Cynki pisze:Koledzy a powiedzcie mi czy w garażu o niższym stropie niż stare kamienice jest szansa wysiąść? czy trzeba przed garażem wyjść otworzyć szybę i wepchnąć sobie probka do środka? :twisted: buehiehiehiehiehie.... :D
Z tego co Enduro z MiH'em pisali to mają otwierać się i do góry i w bok :D
Ale w bok to tylko trochę...
BEAUTY...POWER...SOUL...
Awatar użytkownika
Maciucha
Samochód: I GT
Galeria: viewtopic.php?t=7836
Kontakt:

Post autor: Maciucha »

Podobno normalnie, będzie takie małe wash&go
ObrazekObrazekautomat USA '90
a na spotach u Golluma => Obrazek :mrgreen:
Awatar użytkownika
enduro

w bok max 30 stopni...- tak jest skonstruowany mój zawias,ale możliwe że będzie można ten kąt zmniejszyć(regulacja jest)na razie robiłem próby przy całkowicie zluzowanej śrubie regulacyjnej żeby ominąć błotnik.dotyczy to oczywiscie I gen,bo jak będzie w II tego nie wiem....
Awatar użytkownika
Bogdan9999
Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Galeria: viewtopic.php?t=7485

Post autor: Bogdan9999 »

Enduro a jaki jest szacowany czas zakończenia prac nad zawiasami i kiedy będzie można je od ciebie kupić ?? Pytam bo krucho stoję z kasą a chciałbym nie być zaskoczony np. tak chłopaki zrobiłem kilka zawiasów i kto chętny oferty składać np do końca tygodnia. Bo mnie na taki wydatek z dnia na dzień nie budziet :lol: Więc jak mógłbyś powiedzieć kiedy zamierzasz się do tego zabrać ?? Przynajmniej podaj miesiąc aby wiedzieć teoretyczny czas zakończenia prac (nie chcę cię tu pośpieszać tylko pytam)
Pozdrawiam :wink:
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)
Awatar użytkownika
Mr. Cynk

Bogdan9999 pisze:Przynajmniej podaj miesiąc aby wiedzieć teoretyczny czas zakończenia prac (nie chcę cię tu pośpieszać tylko pytam)
Pozdrawiam :wink:
Ale to powszechnie wiadomo... :) 29 lutego. :twisted:

chłopaki, nie napalajcie się tak dziecinnie bo na prawdę jeśli nie będzie łatwo wysiąść w garażu z auta to twierdzę, że te zawiasy są do dupy... No i będą bajerem dopóki będzie siłownik trzymać a kiedy padnie... :) drzwi trochę ważą.. :D:D:D

Jak dla mnie bajer niesamowity ale czy bym go zainstalował.... kilka za i sporo przeciw....

Enduro, te drzwi MUSZĄ mieć opcję "otwórz drzwi na parkingu hipermarketu" tam nie zawsze jest wysoko strop !!!
W innych przypadkach to jak cie mogę ale uważam tę funkcjonalność za niezbędną i nieodzowną i bez niej ten cały wynalazek jest w moich oczach bez sensu :wink:
Awatar użytkownika
Drzymek

Cynki - nie przesadzaj.

Przecież te drzwi nie będą się otwierać na 5m w górę, tylko na wysokość głowy, no góra na 2m. Więc myślę że nie będzie aż tak tragicznie. Piszę tak, bo może nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, ale i tak przy regulacji szerokości, to każdy znajdzie coś dla siebie...
BEAUTY...POWER...SOUL...
Awatar użytkownika
Mr. Cynk

Drzymek,

Może masz rację, nie wiem... :) ale drzwi raz że są długie - bo są, a dwa że nie mogą się uchylać tylko mają się otwierać. :) jeśli dziura do wsiadania ma być komfortowa dla wyższych osób na przykład to te drzwi nie mogą się podnosić tylko kawałeczek... z tego co widzę na zachodnich stronkach probe to te drzwi idą o jakis metr w górę nie licząc w ogóle szyby.

czy wsiadanie przez wąską szparę jest fajne to nie wiem... sądzę że jest szczególnie fajne kiedy jest zima, chlapa, masz urąbane auto jak nie wiem... kapie syf z każdego kąta karoserii i właśnie wsiadasz w czystej jasnej kurtce... :)

Ja bym wolał sie nie przeciskać i nie ocierać o drzwi wtedy.. :)
nie wiem, bardzo sceptycznie podchodzę do tematu bo uważam że to trzeba zrobić bardzo bardzo z głową. Na pewno nie założę dopóki nie przetestuję wsiadania u kogoś kto juz sobie to założył.
Awatar użytkownika
MISIEK
Kontakt:

Post autor: MISIEK »

Cynki jak bedziesz mial za nisko to otworzysz szyby przed otwieraniem drzwi ;D
Awatar użytkownika
Pelot
Samochód: F4
Galeria: viewtopic.php?t=5515

Post autor: Pelot »

Cynki Twoje uwagi sa tak trafne i cenne,że skutecznie wybijają z głowy napalenie na lamboo.
I się pod tym mógłbym podpisać,mi się coraz bardziej zaczyna wydawać iż w codziennym użytkowaniu będzie więcej kłopotów a niżeli szpanu :lol:
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Drzymek

A ja je biorę, bo w/g mnie nie będzie z nimi problemu.

Zastanawia mnie tylko punkt obrotu tych drzwi, czy będą się podnosić sztywno, czy też jeszcze przekręcać... :roll:

Nie wiem, ale ufam Enduro i wierzę że te drzwi będą super do naszych autek 8)

Ale ze mnie optymista, nie?
BEAUTY...POWER...SOUL...
Awatar użytkownika
Robert
Samochód: Probe GT2.0'89; ForTwo 0.6turbo; HRV 1.6
Galeria: viewtopic.php?t=6900
Kontakt:

Post autor: Robert »

A gdyby tak zamiast siłownika ciśnieniowego dać elektryczny śrubowy... :-k
Sqad - może jakiś komentarz?
Poświęć niecałe 2 minuty na naukę korzystania z forum: :arrow: Lekcja 1 (bardzo krótka) i :arrow: Lekcja 2 (krótka)
Obrazek ObrazekObrazek'89 2.0 Turbo downgrade
Awatar użytkownika
Sqad
Samochód: Mazda RX8 Renesis '06
Galeria: viewtopic.php?t=6231
Kontakt:

Post autor: Sqad »

Z byt dużo przeróbek, poza tym nie ma dedykowanych do tego siłowników a te co są dostępne na rynku są dużo za duże, za wiele by przerabiać i dostosowywać.
Awatar użytkownika
Bogdan9999
Samochód: Black 1GT 91r. Sportage FE3N 4X4
Galeria: viewtopic.php?t=7485

Post autor: Bogdan9999 »

W dodatku ja by siadł akumulator to byś wysiadał przez szybę. A le to by energi jadło. :shock:
PROBE "Blackbird" FE3N POWER :)
Sportage FE3N 4X4 :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Optyczny”