Jeśli tak to nie chcę cie martwic ale prawdopodobnie masz już zadzior na lince w środku bębna i niedługo po lince będzie.

Ja tak miałem ostatnio - szyba podnosiła się od pewnego czasu coraz wolniej, w końcu gdy chciałem ją podnieśc to stanęła i klops. Patrzę linki nie zerwane, a po wymontowaniu silniczka i rozebraniu okazało się, że powstał taki zadzior na lince, że w końcu wszystko się zmieliło i stanęło w środku. Wysypałem maleńką kupkę metalu w proszku z obudowy.
Ale nie mówię, że to to - nic nie zaszkodzi jak przesmarujesz wszystkie prowadnice ( jest ich 3 ) w drzwiach. Dobrze użyc jakiegoś ''specjalnego'' smaru, ale ja miałem zwykły - zawsze lepsze to niż nic. Ściągasz boczek i tę folię, i masz już dostęp do wszystkiego, tylko, że może byc ciężko dobrze nasmarowac bo prowadnice są odwrócone na zewnątrz pojazdu. Jakby chiało Ci się szybę wyciągac i silniczek to dwie możesz spoko wyjąc na zewnątrz a tę trzecią co idzie najbliżej lusterka spoko bez demontażu nasmarujesz. Najpierw szyba - są dwa sposoby odkręcania i dwa wyjmowania: Najlepiej te dwie małe 10 odkręcic przy mechaniźmie ( ale wtedy będziesz musiał chyba od razu odczepiac linki ), albo 2 większe śruby przy mechaniźmie ( tylko pamiętaj, że one bezpośrednio trzymają szybę do tej blachy i należy uważac szczególnie podczas przykręcania

) i w tym czasie najlepiej niech druga osoba trzyma już szybę, żeby przypadkiem nie spadła na dół ( o dziwo moja kiedyś tak zjechała z samej góry jak linka poszła, ale nic się nie stało

) i można wyjmowac. Najłatwiej żeby niczego nie schrzanic zdjąc tę czarną osłonę z lusterkiem bodajże i wtedy elegancko wychodzi, ale można też wyjąc bez demontażu tej części wyciągając szybę pod odpowiednim kątem. Potem już tylko odkręcasz prowadnicę przy klamce ( 2 śruby - na dole i na górze, prowadnicę z mechanizmem ( 2 na górze i jedna na dole ) i trzy 10 trzymające silniczek i wyciągasz całą prowadnicę razem z linkami i silnikem na zewnątrz ( nalepiej przez ten górny otwór w drzwiach najbliżej zamka. Przed wyjmowaniem szyby oczywiście odkręcic obydwa ograniczniki.
Ale jak nie chcesz się bawic w ponowne ustawianie i regulację szyby to można próbowac bez jej wyciągania.