pureopium pisze:
1. Do czego służy ten cylinder, jak jest zbudowany i czy można go jakoś zastąpić?
2. Jak połączyć trzy cienkie rurki wychodzące z baku z tymi od cylindra? (wiem, że dwie z nich wchodzą do tego cylindra, natomiast trzecia wychodzi i rozgałęzia się, z czego jeden przewód wraca do baku, a drugi znika gdzieś z przodu samochodu).
3. Czy przez dziurę w grubszej rurze odpowietrzającej mogą się do baku przedostawać zanieczyszczenia (kurz, pył, rdza itp.)?
4. Na jakiej zasadzie działa ten cały układ?
Bogdan gdzie można kupić coś takiego i ile to kosztuje?
Dużo pytań mało odpowiedzi
1- jak jest zbudowany to widac na moich fotkach

A można go w prosty sposób dorobic

2- Po kreciłeś że szok. 2 przewody od cylindra wchodzą bespośrednio do baku powinieneś widziec 2 cienkie rurki wystajace z baku a 3 rurka idzie od cylindra do takiego układu filtrującego który znajduje sie nad tylną belką(przynajmniej powinien tam byc

3- Ta grubcza rurka co jest wspawana go wlewowej to jest rurka odpowietrzająca jak wlewasz wachę

A syfy jak najbardziej moga sie tamtędy dostac

4- ten układzik jest po to aby w baku nie robiło sie podciśnienie albo ciśnienie aby ci wacha w lato nie wysadziła baku jak zacznie parowac przy wyższej temp.
I to można kupic ale juz nie pamiętam na jakiej stronie to widziałem wpisz w google słowa "zbiornik paliwa mazda" i poszukaj powinno byc na jakiejś stronie przy zbiornikach paliwa.
Ja swój układzik dorabiałem sam i niczym się nie różni od oryginalnego

No moze poza tym że jest cały z niedzi

Koszt materiałów to około 30- 50 zł

Pozdro